Letica se pita što je Kolinda radila do sada: Milanović je drzak jer misli da samo on ima karakter

Letica se pita što je Kolinda radila do sada: Milanović je drzak jer misli da samo on ima karakter

Politički analitičar Slaven Letica komentirao je najavu kandidature Kolinde Grabar-Kitarović. Ističe da postignuća koja je predsjednica navela neće nikoga impresionirati, prenosi Direktno.

“Najava kandidature aktualne predsjednice bila je vrlo bljedunjava. Tvrdnja da je pet godina živjela ‘licem u lice s Hrvatskom’ je besmislena, a izjava da je Hrvatska ‘država koja može davati još veći doprinos rješavanju zajedničkih europskih i svjetskih problema’ je vrlo opasna. Smisao države nije da daje svoj doprinos Europi, već da njeni građani slobodno, zadovoljno i dobro žive”, rekao je Letica.

“Nabrojala je pet svojih postignuća, ali ona neće nikoga impresionirati. Uključivanje mladih u politiku, predlaganje konkretnih mjera brendiranja Hrvatske, osuda totalitarnih režima, podržavanje ekonomskih foruma, zastupala ekonomske interese Hrvatske izvan zemlje…. Moram naglasiti da, primjerice, to što se ona našla s više od 2000 predstavnika tvrtki nema nikakve veze s ustavnom ulogom predsjednika Republike Hrvatske”, dodao je Letica.

Letica dodaje da je Grabar-Kitarović davala izjave koje su primjerene za ostale kandidate, ali ne i za nekoga tko je već godinama na mjestu predsjednika države.

“Navela je dva prioriteta za sljedeći mandat, očuvanje obitelji i nacionalnog identiteta. Međutim, najavila je da će utjecati na reformu pravosuđa jer, kako je rekla, mučno joj je gledati kako pravosudni sustav pogoduje nepravdi. To zvuči kao da nije gotovo pet godina bila predsjednica Republike Hrvatske. Ta izjava bila bi opravdana da ju je izrekao netko od ostalih kandidata”, naglasio je politički analitičar.

Kako ističe Letica, predsjednica je u objavi kandidature propustila priliku da pokaže što je točno dosad radila i koja joj je vizija za drugi mandat.

“Ako uspoređujemo njen program s programima ostalih kandidata, on je apsolutno inferioran u odnosu na program Miroslava Škore i Dalije Orešković. Zoran Milanović je ponudio sebe i svoj karakter kao program, a ostale je prozvao da nemaju substance i karaktera. To je obična drskost. Međutim, predsjednica je propustila priliku da pokaže što je točno radila i da ima viziju za drugi mandat”, zaključio je Letica.

Foto: Ivan Šaravanja/Hina
Facebook Comments