Sudac Turudić mijenja luksuzne Audije kao čarape: U kakvim je odnosima s Pavom Zubakom

Sudac Turudić mijenja luksuzne Audije kao čarape: U kakvim je odnosima s Pavom Zubakom

Policija ostaje pri tvrdnjama da nije bilo nikakvih nepravilnosti u postupanju prema predsjedniku Županijskog suda u Zagrebu Ivanu Turudiću – rekao je za Večernji list visoki izvor iz MUP-a.
On se referirao na posljednje medijske interpretacije postupanja policije koja je presretačem Turudića ulovila u prebrzoj vožnji na bjelovarskoj obilaznici.

U međuvremenu se otkrilo da je Ivan Turudić tog dana kod Bjelovara vozio luksuzni Audi Q8 vrijedan oko 100.000 eura. Turudić zadnjih godina vozi samo automobile marke Audi.
Otkrio je to ranije Večernji list nakon što je u presudi za prebrzu vožnju kod Bjelovara objavljena drugačija registarska oznaka vozila od one u postupku koji se vodio zbog sličnog prekršaja lani u Virovitici.

Dok je u Virovitici policija snimila Turudićev Audi Q5 za koji se kasnije nije moglo ustanoviti tko ga je točno vozio tog dana, u siječnju su on i supruga bili u modelu Q8. Tog automobila pak nema u Turudićevoj imovinskoj kartici.

– Na krivom ste tragu, kakva imovinska kartica? Što ako sam vozio tuđi, odnosno zamjenski automobil – bilo je sve što nam je Ivan Turudić o tome želio reći početkom tjedna. Moćni hrvatski sudac, doznali smo kasnije, doista je u siječnju kod Bjelovara snimljen u zamjenskom automobilu u vlasništvu Autokuće Zubak.

Registarske tablice koje je snimio bjelovarski policijski presretač na tom su Audiju bile do polovice lipnja. Kasnije je ista registracija prebačena na VW Caddy. Turudić i poduzetnik Pavo Zubak, vlasnik autokuće koja mu je dala zamjenski automobil, u prijateljskim su odnosima, što nikad nisu krili. U četvrtak su, primjerice, bili zajedno na večeri u zagrebačkom Okrugljaku, a društvo su im pravili ministri Tomislav Ćorić i Oleg Butković. Autokuća Zubak, inače, baš i nema običaj davati skupa i luksuzna zamjenska vozila. Autor ovih redaka, primjerice, slučajno je ovih dana kod njih na servisu ostavio svoj Passat, a kao zamjenu je dobio njihov najmanji model – Up!. No čelnik najvećeg suda u državi dobio je osjetno skuplji model od onog koji je ostavio na servisu, svojeg Audija Q5.

Prema podacima iz njegove imovinske kartice, do 2013. imao je model A4 koji je prodao pa na leasing kupio Q3 vrijedan oko 293.000 kuna. Pretprošle godine na leasing je uzeo najnoviji model Audija Q5 TDI Quattro. Plaćat će ga mjesečno 2500 kuna na pet godina. Inače, Turudić je 20. siječnja ove godine snimljen kako u okolici Bjelovara vozi brzinom od 132,5 km/h tamo gdje je ograničenje brzine 80 km/h. Pravomoćno je kažnjen s tisuću kuna.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments