Vlada “omraženom” Končaru izišla u susret: Nije mu zamjerila što je s Jakovčićem uništavao Uljanik

Vlada “omraženom” Končaru izišla u susret: Nije mu zamjerila što je s Jakovčićem uništavao Uljanik

Ako se ponovno ne dogodi zastoj i stvari iznenada ne zakompliciraju, veliki dio projekta Sv. Katarina investitora i poduzetnika Danka Končara trebao bi biti gotov do kraja 2021. godine, prenosi Glas Istre.

Zbog imovinsko-pravne zavrzlame koja je stopirala investiciju vrijednu 65 milijuna eura i zaustavila projekt gradnje nove marine i hotela, Danko Končar tražio je odobrenje Vlade za izmjenom koncesije. Konkretno, predložio je da se područje bivšeg kamenoloma izdvoji kako bi se što prije moglo krenuti s gradnjom marine unutar prve faze projekta.

Končarov prijedlog bio je da se koncesija podijeli u tri djela. Vlada to nije odobrila, ali je Končaru ipak izašla u susret i dala produljenje roka za dvije godine, do kad treba izgraditi marinu i hotel. Na taj način projekt je praktički podijeljen u dva dijela; marina i hotel se mogu početi graditi (s novim rokom), dok je gradnja takozvane suhe marine još uvijek na čekanju.

“Apsolutno pozdravljamo ovakvu odluku Vlade. Do 2021. godine treba završiti prvu fazu projekta, dakle luku 1 i hotel, dok je luka 2 i dalje na čekanju. Ta druga faza projekta trebala bi krenuti kad se riješi status stanara, odnosno nasljednika posjednika”, kazao je Končar, dodajući da je dosad u cijeli projekt uloženo oko 10 milijuna eura.

Projekt Sveta Helena u pulskom zaljevu

Konzervatori i imovinsko-pravni odnosi stopirali projekt

Problemi s tom lokacijom krenuli su kad su se pojavili navodni nasljednici posjednika jednog trošnog objekta uz samo more na području starog kamenoloma Punta Accuzzo, odnosno zone Luka 2 u kojoj bi trebala biti izgrađena suha marina.

Končar je ranije istaknuo da cijeli projekt ne stoji zbog njega, već zbog niza peripetija i spleta okolnosti koje prate projekt od samog početka.

Tako je prvo stopiran jer su konzervatori cijelo to područje proglasili kulturnim dobrom, i to nakon što je Končar dobio koncesiju 2012. godine, da bi se sve dodatno odužilo jer se dvije i pol godine od dobivanja koncesije čekao GUP Grada Pule.

Vlada očito nije previše zamjerila “omraženom”  Končaru koji je  sa svojim “konzultantom” očtp nije  zamjerila

Foto: Daniel Kasap/Hina

Facebook Comments