Srbi su masovno glasali za Milanovića: U Donjem Lapcu je dobio 59, a u Negoslavcima čak 73 posto glasova

Srbi su masovno glasali za Milanovića: U Donjem Lapcu je dobio 59, a u Negoslavcima čak 73 posto glasova

Pripadnici srpske  nacionalne zajednice masovno su  glasali za Zorana Milanovića u  prvom krugu  predsjedničkih izbora. U županijama i gradovima gdje je značajan postotak Srba Milanović je odlično prošao. Tako je, na primjer,  u općini Negoslavci u Vukovarsko srijemskoj županiju u kojoj žive  uglavnom Srbi, dobio gotovo 73 posto glasova,  druga je Katarina Peović s  9 posto glasova, dok je aktualna predsjednica  dobila  tek nešto iznad pet posto glasova. U Borovu je Milanović dobio 63 post glasova, Katarina Peović  blizu 8 posto, a  predsjednica Kolinda samo pet posto glasova.  U općini Borovo živi gotovo 90 posto Srba.

Milanović je  ostvario i vrlo dobre rezultate u Vukovaru gdje je pobijedio Škoro, dok je aktualna predsjednica završila na drugom mjestu.  Milanović je dobio  23,5 posto glasova. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine u Vukovaru živi 57 posto Hrvata i blizu 35 posto Srba. U Donjem Lapcu  Milanović je pobijedio s 59 posto glasova, Kolinda Grabar Kitarović je dobila 14, Škoro 9, a Katarina Peović 6 posto glasova.  U Donjem Lapcu živi 80 posto Srba i 18 posto Hrvata.

U Gvozdu je Milanović dobio 47, Kolinda 24, a Škoro 14 posto glasova.  U Gvozdu živi oko 90 posto  Srba i 10 posto Hrvata.

Foto: Dario Grzelj/Hina

 

 

Facebook Comments