Milan Kujundžić prebacio loptu Plenkoviću: “Bojim se samo Boga, jer ja sam čist. Neka premijer odluči.”

Milan Kujundžić prebacio loptu Plenkoviću: “Bojim se samo Boga, jer ja sam čist. Neka premijer odluči.”

Najjednostavnije bi bilo otići, ali moj mi moral to ne dopušta. Dao sam mandat na raspolaganje premijeru Andreju Plenkoviću, s kojim sam pričao prije ove konferencije. Neka on odluči, nadam se da će to biti na temelju činjenica jer ja sam čist. Kriv sam samo zato jer sam normotehnički krivo ispunio imovinsku karticu i zbog toga se još jedanput ispričavam, rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić, na izvanrednoj press konferenciji.

Kako doznajemo iz Vlade, premijer Andrej Plenković o ovome će se očitovati sutra, jer danas ide u Poljsku na obilježavanje 75 godina od oslobođenja zloglasnog nacističkog logora Auschwitz.

– Šlampavo sam ispunio imovinsku karticu, napravio sam normotehničke greške i zbog toga se ispričavam javnosti još jedanput. No dokumentacija koju sam donio danas i koju ću predati nadležnim tijelima dokazuje da je sve drugo što se objavilo o meni, mojoj obitelji i prijateljima, neistina. Pozicija ministra nije vrijedna tereta, bilo bi najjednostavnije dati ostavku, ali mi moral to ne dopušta jer bi time pobijedile interesne skupine. Iz aviona se vidi da je sve to orkestrirana hajka. S premijerom Plenkovićem sam prošao opcije A, B i C. On će odlučiti hoće li me smijeniti ili ne, nakon što sagleda sve činjenice i dokaze. Ja se nikoga ne bojim, samo se Boga bojim. Prvenstveno mi je stalo do istine i pravde. Nije mi do mjesta ministra. Isto tako, ponavljam, tražit ću da se istraže i drugi, kao što mene sad istražuju – rekao je ministar Kujundžić.

Na pitanje o isplatama iz Ministarstva zdravstva na račun firme njegovog susjeda i poslovnog partnera, koji je firmu osnovao dva mjeseca nakon što je Kujundžić postao ministar, a vidljivo je da je dobivao isplate od bolnica koje se financiraju državnim novcem, kaže:

– U Hrvatskoj postoje brojne firme, pa tako i ona mojega susjeda. Tko dogovara u bolnicama Rebro, Dubrovnik, Rijeka, nabavu hrane, šprica… To ministarstvo ne zna. Bolnice to odlučuju i isplaćuju iz svojih riznica. To svaka bolnica naručuje i plaća, to nema veze s ministarstvom. Nije mi nikad palo napamet reći nekoj bolnici kupi od ovoga, nemoj od onoga drugoga. Ne znam nomenklature, znam sadržaj – rekao je Kujundžić, prenosi 24 sata.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina

 

Facebook Comments