Baditos odlazi: Gradonačelnik Bandić već 20 godina sistemski provodi pljačku građana

Baditos odlazi: Gradonačelnik Bandić već 20 godina sistemski provodi pljačku građana

‘Odstupi’ vikala je danas grupa prosvjednika koja se okupila na Jelačićevom trgu tražeći od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da podnese ostavku. Prosvjed su organizirale udruge, a Gordana Pasanec pozvala je okupljene da uzvikuju ‘odstupi’, i to usred zagrebačkog Adventa. Prosvjed je trajao nešto manje od sat vremena, a organiziralo ga je nekoliko građanskih udruga i inicijativa.Na skupu su bil brojni transparenti  mežu kojima su se isticali “Odstupi” i   “banditos odstupi”.

To su: Udruga građana Siget, Braniteljska udruga Vidra – Veterani i društvena akcija sa Zelenim odredom, Udruga za zaštitu okoliša UZOR iz Resnika, Udruga eko Zagreb te građanske inicijative “Samoborček” i “Hipodrom”. Naknadno je javljeno da prosvjed podržava i inicijativa “Zagreb bez zračenja”, a skup je prijavljen policiji.

Njihovi predstavnici ističu da zagrebački gradonačelnik Bandić ignorira primjedbe i zahtjeve građana, njihovih inicijativa i udruga. Tvrde kako su se više puta obratili gradonačelniku i članovima Skupštine Grada Zagreba kroz prosvjede i prijedloge s argumentiranim rješenjima, ali da je jaz između građana i vodećeg čovjeka Zagreba sve veći. To je rezultiralo sazivanjem prosvjeda na glavnom gradskom trgu,  javlja Jutarnji list.

Gordana Pasanec iz Udruge Siget naglašava kako Zagreb odvaja 10 posto otpada, nema sustava gospodarenja otpadom ni pravedne naplate dok su ulice zatrpane otpadom.

“Kaos kojem svjedočimo, posljedica je dugogodišnje politike s otpadom koju u Zagrebu provodi gradonačelnik Grada Zagreba. Nema niti jednog jedinog utemeljenog razloga za to, ni bilo kakvo poskupljenje usluge, osim pljačke građana koju i kroz otpad već 20 godina sistemski provodi gradonačelnik u cilju stjecanja profita pojedinaca i interesne grupacije.

I ovo posljednje drastično poskupljenje je uvod u daljnju pljačku građana koja se nastavlja izgradnjom nepotrebnog i skupog Zagrebačkog centra za smeće sa spalionicom upravo u korist tih grupacija, a protivno interesima građana”, smatra Pasanec.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments