Dirljiv oproštaj doktora Zorana Bahtijarevića: Oprosti mi mama što sam bio ljut

Dirljiv oproštaj doktora Zorana Bahtijarevića: Oprosti mi mama što sam bio ljut

Dr. Zoran Bahtijarević, dječji kirurg s dugogodišnjom uspješnom karijerom u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu i liječnik nogometne reprezentacije,  objavio je dirljiv  post o mami  i svojoj obitelji koji prenosimo u cijelosti.

“Dragi moji,
Jucer, oko 8.15 ujutro, pogleda upucenog kroz prozor (vjerojatno u susret tati), zauvijek je zaspala nasa mama. Umrla je vec davno, onog trenutka kada je, u jedno jutro, vrlo slicno jucerasnjem, otisao tata. Ovih sedam i pol godina bilo je samo cekanje i bolna zudnja da mu se pridruzi. Ja sam, s druge strane, svih sedam godina bio ljut na nju zbog te potpune predaje.
Teta Ela me je jucer podsjetila jednog detalja iz djetinjstva: u nasem dnevnom boravku, stisnuti oko stola u toplini i ljubavi zivotnog prijateljstva, okupljeni njihovi prijatelji iz studentskih dana. Kao i uvijek, ori se pjesma. Tata, onim divnim baritonom, o kojem sam toliko pricao, pjeva maminu omiljenu pjesmu, sotto voce. Gledaju se zaljubljenim pogledom, s obozavanjem, toliko svojstvenim ljudima koji su sudjeni jedno drugome. Ona ga drzi za ruku i tiho daje tercu, kristalnim sopranom.
I sada, kad su suze konacno krenule, vidim ih gore, bas ovako, ponovno zajedno, kako im je i sudjeno, drze se za ruke i pjevaju. Ona zaljubljenim pogledom gleda tatu i slusa svoju pjesmu u svome originalu (sve su druge verzije za nju bile bijedne kopije) i daje mu tercu, sotto voce.
Gledam jutrosnje vedro nebo i, kunem se, cujem ih kako pjevaju. I kroz slojeve tuge probija se spoznaja koliko sam grijesio. Oprosti mi, mama, sto sam bio ljut. Sada te, napokon, razumijem… “Bijele ruze, njezne ruze…”, napisao je dr. Bahtijarević.”

Dragi moji, Jucer, oko 8.15 ujutro, pogleda upucenog kroz prozor (vjerojatno u susret tati), zauvijek je zaspala nasa…

Geplaatst door Zoran Bahtijarevic op Maandag 16 december 2019

Facebook Comments