Vučić: Kosovo će dobiti neovisnost na cijelom teritoriju, ali ne mojom krivicom

Vučić: Kosovo će dobiti neovisnost na cijelom teritoriju, ali ne mojom krivicom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na cijelom teritoriju, ali ne zato što će ga on priznati, već zato što nije prošlo rješenje koje je on nudio. On, međutim, nije precizirao što je točno nudio, ni kome.

Vučić je za televiziju Pink rekao da “ono što je nudio nije moglo da prođe zbog strahovitog pritiska pojedinih zemalja i njihovih obavještajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge”.

On je rekao da su oni koji ga kritiziraju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rješenje ni prijedlog od njega, ali da su ga ipak napadali.

“Vidite kakvo je to licemjerje sveukupno. Kažete niste čuli što sadrži taj prijedlog, suglasan sam niste čuli, a što ste ga napadali. Zbog toga ste mi glavu otkinuli metaforično, a niste ni čuli o čemu se radi, a sad kad kažem da je propalo kažete nismo ni čuli. Pa čekajte ljudi, pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni htjeli čuti, pitao je Vučić.

On je dodao da je bio organiziran unutrašnji dijalog, ali da dio opozicije nije ponudio svoj prijedlog u rješavanju kosovskog pitanja.

m”I ja vas pitam što je rješenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ga ja priznati, dobiti nezavisnost i suverenost na cijelom svom teritoriju. Pa ću onda pitati mnoge koji su protestirali i govorili mnoge stvari – zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli sagledati realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju”, rekao je Vučić.

Foto: Sava Radovanović/Tanjug/Hina

Facebook Comments