Pernar: Jesu li Zuckerberg i ostali zapadni tehnološki giganti demokratskiji od kineskih komunista?

Pernar: Jesu li Zuckerberg i ostali zapadni tehnološki giganti demokratskiji od kineskih komunista?

Zastupnik Živog zida  obrušio se na tehnološke gigante  koje je optužio da provode  cenzuru poput kineskih komunističkih vlasti. Pernarovo razmišljanje prenosimo u cijelosti.

“Ideja cenzure nepoćudnih misli nekad se smatrala svojstvenom nama dalekoj Kini. Kako bi proveli cenzuru nad informacijama koje im se ne sviđaju, Kinezi su bannali Facebook i Youtube. Posljedično, mišljenja koja odudaraju od vladajuće partije nisu baš lako dostupna.

Međutim, jesu li zapadni tehnološki giganti “demokratskiji” od Kineza?

Ako razmišljate drugačije od mainstreama kao npr. vođa nacije islama Louis Farrakhan, brzo ćete vidjeti da niste dobrodošli na fejsu, međutim, za razliku od Farrakhana koji je židove svojedobno nazvao termitima, s facebooka je blokirana i Laura Loomer, židovska aktivistica koja je anti-islamski raspoložena.

Paradoksalno naši mediji su oboje proglasili “ekstremnim desničarima” iako se zalažu za dijametralno suprotne stvari. Ono što hoću reći jest da su tehno-giganti postali cenzori i da koriste iste metode kao i Kinezi, a to je blokiranje nepoćudnih misli.

Osobno me nasmijao dolazak Laure Loomer u sjedište Fcebooka gdje su joj rekli da nije dobrodošla i da mora otići od tamo. Ona je na to rekla da zna da nije dobrodošla jer su ju jučer bannali.

Uglavnom, posljednji val brisanja “nepoćudnih” i njihovo guranje u “digitalni gulag”, odnosno eliminacija iz javnog života puno govori o smjeru Zapada u kojem mnogi vide zvijezdu vodilju”, ističe Pernar.

Foto: Mladen Volarić/Hina

Facebook Comments