Stjepo Bartulica: Ne postoji moralni imperativ spašavati gubitaše Uljanik i 3. maj

Stjepo Bartulica: Ne postoji moralni imperativ spašavati gubitaše Uljanik i 3. maj

Centar za obnovu kulture danas organizira 10. konferenciju o ekonomskim slobodama u okviru Free-market roadshowa. Na  prvom panelu  raspravljat će se  o mogućim rizicima uvođenja eura.

“Naša ekonomija nije reformirana i nije dovoljno konkurentna za uvođenje eura. Poljska, primjerice, ima visoku stopu rasta i nije imala recesiju za razliku od drugih zemalja, a nema euro.. Ispada da je uvođenje eura sama sebi svrha i možda zamjena za potrebne reforme koje se ne provode”, ističe predsjednik COK-a  Stjepo Bartulica, dodajući da će se na drugom panelu raspravljati o ulozi države u  propadanju Uljanika i 3. maja. Bartulica smatra da ne postoji moralni imperativ spašavati gubitaše.

“Dovoljno je novaca poreznih obveznika već potrošeno na neodgovoran način. Mnogi su imali korist od toga ali ne hrvatski porezni obveznici. Klijentelistički model funkcionira na svim razinama i Hrvatska plaća veliku cijenu zbog toga, ponajprije zbog odlaska sposobnih ljudi iz zemlje, Ističe Bartulica.

Treći panel je posvećen europskim izborima koji se  trebaju održati za dva mjeseca.  Na ovom panelu će govoriti Saša Poljanec-Borić iz HSLS-a, Mostovac Robert Podolnjak, neovisna Marijana Petir,  Tomislav Jonjić (NHR) i Dominik  Vuletić  iz Živog zida. Zanimljivo je da na ovoj debati neće sudjelovati predstavnici  HDZ-a i SDP-a.

Konferencija  počinje sutra u 10 sati u  prostorijama Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta. Free-market roadshow održava se u 40  gradova diljem Europe.

Foto: Denis Cerić/Hina

 

Facebook Comments