“Ustaša” prijetio ljevičarki Radi Borić: Nemoj misliti da ti ne mogu ući u trag

“Ustaša” prijetio ljevičarki Radi Borić: Nemoj misliti da ti ne mogu ući u trag

Radu Borić, kandidatkinju Nove ljevice na predstojećim izborima za Europski parlament, kasno sinoć, u 23.05 sati, nazvao je nepoznati muškarac sa skrivenog broja i rekao joj da je ustaša te ‘da će vidjeti što to znači’.

– Primila sam poziv s privatnog broja. Javila sam se jer sam mislila da me zove prijateljica iz SAD-a, s obzirom da je njima tada bilo popodne, a dogovarale smo se da se čujemo. Međutim, bio je muški glas. Pitao me jesam li ja Rada. Odgovorila sam da jesam. Na to me pitao jesam li antifašistkinja. Odgovorila sam potvrdno. Pitao me zašto sam antifašistkinja. Kazala sam mu da je to europska vrijednost. Na to on meni: ‘Ovdje ustaša koji će ti pokazati…’ Nije mi bilo svejedno, ali sam se nekako snašla i rekla: ‘Nemoj misliti da ti ne mogu ući u trag’, pa spustila slušalicu i iskopčala mobitel – ispričala je Rada Borić za Novosti.

Prijetnje je prijavila policiji i Državnom izbornom povjerenstvu. Policija bi sada od teleoperatera trebala zatražiti ispise i ući u trag tko je zvao sa skrivenog broja i pokrenuti postupak za zločin iz mržnje.

Facebook Comments