Bjelovarski gradonačelnik kritizirao Ivicu Kirina: Meni bi moglo promaknuti 17 tisuća, ali nikako 17 milijuna kuna!

Bjelovarski gradonačelnik kritizirao Ivicu Kirina: Meni bi moglo promaknuti 17 tisuća, ali nikako 17 milijuna kuna!

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak u TNT-u je komentirao nestanak proračunskih novaca iz virovitičke gradske blagajne, pojasnio zašto je bjelovarski proračun najtransparentniji u Hrvatskoj, zašto želi biti novi predsjednik HSLS-a, te zašto misli da bi Hrvatska mogla biti nova Estonija.

“Meni je dosta teško za komentirati jer sam nakon ovoga u Virovitici sazvao sastanak odjela financija i svi su mi rekli da je nevjerojatno i da se to u Bjelovaru ne može dogoditi. Koliko sam shvatio novac je sjedao na račun, a nije bio evidentiran u računovodstvu. Kod nas kad sjedne novac dobijemo izvod iz banke koji banka šalje i Fini pa onda Fina šalje izvod na tri različite adrese u gradu”, komentirao je nestanak 17 proračunskih milijuna iz grada Virovitice bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Pojašnjava da kao gradonačelnik ne može apsolutno sve kontrolirati. “Zato su tu pročelnici, imamo 70 ljudi zaposleno. Sad baš da gledam svaki račun ne gledam jer ne mogu stići. Dnevno ima 200-300 transakcija i ne možete sve to proći, ali zato postoji sustav i odgovornost”

Kaže kako bi mu moglo promaknuti 17.000 kuna, ali 17 milijuna ne. “Ja kao gradonačelnik sam odgovoran i za 17.000 kuna jer nisam posložio sustav. Uvijek je gradonačelnik odgovoran. Moj je posao posložiti ljude i sustav i za to sam ja odgovoran. Mislim da je ovdje krivi potez bio da se velika ovlast dala jednoj osobi bez mogućnosti kontrole”, istaknuo je.

Foto: Damir Senčar/Hina

Facebook Comments