Aktivirana su sva četiri splava: Preživjeli mornari ne znaju jesu li ostali članovi posade uspjeli ući u splav

Aktivirana su sva četiri splava: Preživjeli mornari ne znaju jesu li ostali članovi posade uspjeli ući u splav

Andrej Morozov iz ruskog Kalinjingrada, sin Igora Morozova, jednog od troje spašenih članova posade potonulog Bourbon Rhodea, potvrdio je kako se nakon punih 14 dana od kada su pronađeni na splavi, njih trojica u subotu konačno vraćaju svojim kućama, javlja Slobodna Dalmacija. 

Večeras je na Facebooku napisao kako je u kontaktu s ocem i da su, prema onome što je on čuo, a tako su svjedočili spašeni pomorci, sve četiri splavi bile aktivirane.

Međutim, nakon što je njegov otac Igor Morozov zajedno s Ukrajincima Dmytrom Marchenkom i Yevhenii Nikolovom, uskočio u splav, oni, prenosi Andrej, nisu vidjeli jesu li i ostali spašeni.

– Njih trojica su prvi uskočili u splav – rekao je Andrej i dodao da nisu vidjeli što je bilo s ostalima. Andrej je prepričao i kako je to bilo jako dramatično. Na pitanje je li mu otac direktno s broda uskočio u splav ili je najprije upao u more odgovara:

– Jako dugo vremena oni nisu mogli ući u splav nego su bili u moru i samo su držali splav rukama – posvjedočio je i zahvalio svima koji u sada već velikoj Facebook grupi željno očekuju dobre vijesti s Atlantika.

– Nadamo se da su kapetan i ostatak posade živi. Moraju biti živi. Moraju otkriti istinu o tragediji. Svi spašeni članovi posade nadaju se da su njihovi prijatelji živi – poručio je Andrej Morozov.

Foto:HRT

Facebook Comments