Dobrotvor Marić?”Doživio sam taj dogovor kao plemenit, ljudski čin. Nisam ostvario nikakvu materijalnu korist”

Dobrotvor Marić?”Doživio sam taj dogovor kao plemenit, ljudski čin. Nisam ostvario nikakvu materijalnu korist”

Ministar državne imovine Goran Marić objavio je priopćenje u kojem dogovor za zamjenu vrijednog franjevačkog stana za obnovu djela samostana karakterizira kao human čin s vlastite strane. Tvrdi kako od tog posla nije imao financijsku korist. Nije rekao tko je bio izvođač i koliki je bio trošak radova.

“Točno je da sam u to vrijeme bio dužnosnik, saborski zastupnik, ali na tom sam sastanku bio isključivo kao župljanin Župe Majke Božje Lurdske. Razgovaralo se o idejnom rješenju obnove crkve, a u razgovoru doslovno, nisam sudjelovao. Jednako tako nijedanput nisam sudjelovao u razgovorima oko financiranja obnove crkve, osim što sam osobno višekratno dao simbolični prilog kao i mnogi drugi župljani” poručuje ministar.

“Točno je da sam sudjelovao u razgovorima s tadašnjim Provincijalom oko ideje obnove dijela samostana za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja. Ovu sam ideju doživio kao nešto iznimno ljudski i društveno vrijedno. I na nju sam kao čovjek reagirao i bio spreman osobno pomoći da se ta ideja realizira. Franjevačka Provincija je imala derutni stan u Zvonimirovoj, koji se zbog tadašnjeg stanja na tržištu nekretnina nije mogao prodati. ”

“Točno je da je tvrtka Scientia d.o.o. kupila navedeni stan i platila ga u cijelosti, čime je obnova omogućena. Naglašavam, da sam i u ovom projektu osobno financijski sudjelovao prema svojim mogućnostima. Naročito naglašavam, da u svemu ovom, osim lijepe ljudske satisfakcije što sam pomogao realizaciji ove plemenite ideje, nisam ostvario nikakvu materijalnu korist, niti to omogućio bilo komu drugom. Jednako tako, dužnosničkom funkcijom nisam učinio ništa mimo najboljih etičkih standarda”, piše ministar Marić u priopćenju.

Foto: Dario Grzelj/Hina
Facebook Comments