Pernar u provokativnoj majici: Hrvati iz Hercegovine napokon su shvatili da je lopovluk problem čak i kada kradu “naši”

Pernar u provokativnoj majici: Hrvati iz Hercegovine napokon su shvatili da je lopovluk problem čak i kada kradu “naši”

Saborski zastupnik Ivan Pernar u Sabor je došao noseći majicu s natpisom “HDZ lopovi, lopine”.

Majicu je obukao kao znak podrške radnicima Aluminija iz Mostara, te u “solidarnosti sa svim žrtvama kriminala u režiji HDZ-a”.

“Hrvati iz Hercegovine konačno su shvatili da je lopovluk problem čak i kada nas kradu ‘naši'”, rekao je Pernar.

Nedavno je u gradskoj skupštini grada Zaprešića zastupnica Stranke Ivana Pernara nosila istu majicu, što je izazvalo žestoke reakcije među HDZ-ovim zastupnicima, te je možda dovelo i do mogućih pritisaka na medije.

Majica s tim natpisom inače ima zanimljivu povijest. Sam izraz se odnosi na “incident” koji se dogodio 2017. u Poreču, gdje je osamnaestogodišnji Marko Starčić, tada član Živog Zida, ugledao Andreja Plenkovića u posjetu tom gradu te uzviknuo “HDZ lopovi, lopine!” Zbog tog je čina zaradio kaznenu prijavu za remećenje javnog reda i mira. Međutim, Općinski sud u Pazinu ga je oslobodio.

“Kršenje javnog reda i mira podrazumijeva puno drastičnije oblike ponašanja. Znači nekakve galame i tučnjave na ulici kojima bi se ugrozila sigurnost građana, ugrozilo kretanje građana.

Dapače to ne da nije kažnjivo nego je jedno od najzaštićenijih prava, zaštićeno je i ustavom i konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i temelj je demokratskog društva” tada je izjavila odvjetnica optuženog Starčića.

Ivan Pernar u Saboru je već nosio tu majicu, taj puta u solidarnosti s Markom Starčićem. Tada nije opomenut, zato što je predsjednik Sabora Željko Reiner procijenio da bi time “kolega Pernar postigao upravo ono što želi”.

 

Foto: Facebook/ Ivan Pernar

Facebook Comments