Tragedija u Virovitici: “Državno odvjetništvo, policija i gradonačelnik Kirin napravili su velike propuste u slučaju Palm”

Tragedija u Virovitici: “Državno odvjetništvo, policija i gradonačelnik Kirin napravili su velike propuste u slučaju Palm”

U slučaju  tragične smrtiSiniše Palma, osim što nije napravljena obdukcija koja bi utvrdila najvažniju stvar u ovoj priči, vrijeme i točan uzrok smrti što je polazište bilo kakve istrage, nastalo je još niz teških propusta, rekao je  za protal Virovitica.net pravni stručnjak s tridesetogodišnjim radnim iskustvom. Zaključio je to nakon što je pažljivo preslušao i pregledao snimke govora gradonačelnika Ivice Kirina na izvanrednom Aktualnim satu Gradskog vijeća Virovitice.

„Čim je gradonačelnik Kirin u petak prije podne nakon razgovara u banci Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj prijavio sumnju da je pročelnik Siniša Palm pronevjerio više od 17 milijuna kuna policija je istog trena morala zapečatiti Palmov ured, izuzeti, računalo, rokovnike i sve što bi moglo poslužiti u dokaznom postupku, a na što se potpuno neovlašteno i protuzakonito poziva Kirin naglašavajući kako je ulazio i pregledavao njegove stvari. Palma je trebalo pregledati, čak i uhititi, jer se sumnja da je počinio teško kazneno djelo, a isto tako trebalo je pročešljati njegovu kuću i auto. Da su to učinili svi dokazi bi bili tamo gdje trebaju biti, a Palm bi danas bi živ. Suspenzija s radnog mjesta, oduzimanje ovlasti i izvanredno otkazivanje ugovora o radu su mogli čekati“, tvrdi sugovornik  portala Virovitica.net.

Osim policije, odgovornog za ove propuste smatra i Državno odvjetništvo.

Nakon govora Ivice Kirina i njegovih odgoovora na vijećnička pitanja zaključio je kako „gradonačelnik Virovitice glumi suverenu vlast, a da to u stvarnosti nije“.

„U svom nastupu je bio vrlo sugestivan zaboravljajući da ni policija, ni pravosuđe nisu njegovi. On u slučaju navodnog samoubojstva nije zadužen ni zašto drugo nego da pozove policiju. Šokantna je i tvrdnja da će Grad Virovitica pokriti troškove eventualne obdukcije. To su gluposti, obdukcija i njeni troškovi nisu u nadležnosti lokalne uprave“, tvrdi naš sugovornik.

Foto: N1

Facebook Comments