Predsjednica Kolinda otkrila koji grijeh nikada neće oprostiti svom bivšem savjetniku Mati Radeljiću

Predsjednica Kolinda otkrila koji grijeh nikada neće oprostiti svom bivšem savjetniku Mati Radeljiću

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  govorila je u velikom intervjuu Jutarnjem listu o svom odnosu prema Katoličkoj crkvi pa je komentirala i kritike koje joj je uputio isusovac Ike Mandurić.

“Kao predsjednica, ne želim ulaziti u raspravu ni s jednom vjerskom zajednicom jer su vjerske zajednice odvojene od države. Kao vjernica, kažem da je vjera moja privatna stvar, moja duhovnost i svjetonazor od najranijeg djetinjstva. O mojoj vjeri i mojoj duši sudit će Bog. Kada se pojavila vijest da sam navodno tražila ukidanje nekog FB profila, na to se, sukladno Osmoj Božjoj zapovijedi, trebalo reagirati”, izjavila je predsjednica  dodajući da je joga dio kurikuluma nekih katoličkih teoloških sveučilišta. Pojasnila je su joj  jogu  preporučili kao  fizioterapeutska tjelovježba koju prakticiram zbog pravilnog disanja.

Na  novinarsko pitanje boji li se da će joj Crkva uskratiti potporu, predsjednica je odgovorila da vjeruje u hrvatski narod.

“On će odlučiti. A što se tiče Crkve, ja sam u komunikaciji s njom jer sam vjernica. Nemam svog predstavnika za odnose s vjerskim zajednicama jer sam ja izravno povezana s njima. Poštujem sve religije jer vjerujem da je to moralna vertikala koja postoji u nama i koja nas zbližava. Ne podcjenjujem hrvatske građane. Oni će sami prepoznati što sam učinila”, naglasila je predsjednica ističući da se zasad  ne vidi na čelu HDZ-a.  Zagonetno je dodala da  se nikada ne zna što donosi sutra.

Priznala je da je imala pogreške pri izboru nekih savjetnika i da bi danas  to promijenila.  Politika nije zacementirano područje, nego život koji se mijenja iz dana u dan i na koji treba reagirati svakodnevno. U tome se vodi  isključivo osluškujući glas i volju naroda jer je on  njezina obveza i odgovornost.

Na  kraju je istaknula koje su joj karakterne osobine najvažnije kod suradnika i  poslala diskretnu poruku svom bivšem savjetniku Mati Radeljiću.

“Ne okrećem leđa nikome jer mi je lojalnost najbitnija na svijetu. Prema državi, ovom Uredu i prema sebi. Mogu podnijeti i oprostiti bilo kakvu pogrešku jer tko radi, taj i griješi. Ali, nelojalnost ne. Nikako. Zbog toga je i došlo do nekih promjena u ovom Uredu”, naglasila je.

Na pitanje boji li se da će joj ‘bivši savjetnici’  oduzeti dio desnijeg biračkog tijela, predsjednica je odgovorila da se u demokratskim državama takvi ljudi ne bi mogli baviti politikom sljedećih pet godina i morali bi čuvati državne tajne i tajne posla u kojem su radili te ne bi smjeli iskrivljavati činjenice i ulaziti u kampanje.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments