Pupovac kod Stankovića: Ponovno napao neke katoličke biskupe, sastanak s Hvidrom tek nakon predsjedničkih izbora

Pupovac kod Stankovića: Ponovno napao neke katoličke biskupe, sastanak s Hvidrom tek nakon predsjedničkih izbora

Gost HRT-ove emisije Nedjeljom u dva bio je prvi čovjek SDSS-a, Milorad Pupovac. Kako je najavljeno, diskutirali su o zahtjevu Hvidre da mu se sudi zbog rušenja ugleda Republike Hrvatske, ostanak u vladajućoj koaliciji te su se osvrnuli na aktualnu kampanju za izbor predsjednika Republike.

Prvo pitanje bilo je upućeno na temu štrajka prosvjetara, a Pupovac je kritizirao vladu iz 2008. godine koja, kako kaže, nije provela svoja predizborna obećanja. – Kad je došlo vrijeme nakon krize da se realizira obećano, to se nije dogodilo. To se osjeti na općenitoj kvaliteti. To treba mijenjati. Treba nastaviti pregovore i treba vidjeti gdje se može naći neka sredina. Zanimanja u provjesti uvijek su potrebna i uvijek će biti. Uvijek će biti cijenjeni i trebamo to zapamtiti- kazao je Pupovac.

Na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića misli li da će pasti vlada zbog pritiska HNS-a odgovara da ako tako treba biti, neka bude. -Ako treba pasti neka padne, ali ja mislim da se treba naći neki kompromis- rekao je predsjednik SDSS-a. Nadovezavši se na HNS, Pupovac smatra kako stranka nije postavila ultimatum vladi. -Ne bi to nazvao ultimatumom. Jer je HNS srušio ovu koaliciju da bi poboljšao uvjete rada. To je bio jedan od ključnih točaka njegovog programa u ovoj vladi. Ako tu neće biti dogovora između ostatka koalciije i HNS-a, onda ćemo mi njih potpkopavati. HNS se našao u situaciji da ne mogu raditi kako bi htjeli zbog pritisaka izvana i iznutra- komentirao je saborski zastupnik, prenosi Večernji list.

Na predsjedničkim izborima, tvrdi, da neće podržati nikoga, ali možda će se u budućnosti predomisliti. – Mi vrlo aktivno promatramo sve. To bi moglo rezultirati odlukom da SDSS podrži nekog. Želimo da se slika izbalansira i da se počnemo vraćati centru- kazao je, dodavši kako smatra da se funkcija predsjednika banalizirala. Što se situacije s Hvidrom tiče, Pupovac ističe kako sastanak s njima trenutno nije na planu, ali možda će biti u budućnosti. – Kad bi se gledale izjave, i moje i tuđe, onda do sastanka s Hvidrom nikad ne bi došlo. Ako se gleda potreba da postoji povod koji može biti razlog za razgovor o tome. Ne razmišljam o sastanku i nisam siguran da u ovim okolnostima će do toga doći, ali ako će do toga ikad doći, ni ja ni moji stranački kolege neće to odbiti. Čini mi se da bi to moglo biti nakon komemorativnih praksi u Vukovaru- odgovorio je Pupovac.

Pupovac je ponovno žestoko kritizirao neke katoličke biskupe.

Foto:Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments