Rojs dužan 1,3 milijuna kuna: Ima dva Mercedesova kamiona s kojima to može platiti, ali nitko ne zna gdje su

Rojs dužan 1,3 milijuna kuna: Ima dva Mercedesova kamiona s kojima to može platiti, ali nitko ne zna gdje su

Tijekom stečajnog postupka nad tvrtkom u vlasništvu Ljube Česića Rojsa utvrđena su potraživanja od 1,3 milijuna kuna. Jedino od čega bi se vjerovnici mogli naplatiti su dva kamiona za koje nitko ne zna gdje su.

Stečajni upravitelj građevinske tvrtke Markuševac gradnje, čiji je osnivač umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, predao je izvješće u kojem se navodi da država kao vjerovnik od te tvrtke ukupno potražuje oko 1,2 milijuna kuna, ali i da je jedina imovina od koje se država može naplatiti dva mercedesova kamiona za prijevoz rasutih tereta za koje se “ne zna gdje se nalaze i kod koga su u posjedu”.

Stoga, stečajni upravitelj navodi kako će u idućem razdoblju zatražiti angažiranje MUP-a u pronalasku kamiona Rojsove tvrtke te “ustrajati u zahtjevima prema bivšem zakonskom zastupniku za dostavu podataka o vozilima – gdje se nalaze i u čijem su posjedu”.

Navodi i da je od bivšeg direktora Mladena Pešorde već zatražio te podatke, ali ih u dosadašnjem tijeku stečajnog postupka nije dobio.

Izvješće je uslijedilo nakon što su lani u studenome bile utvrđene tražbine vjerovnika Markuševac gradnje u ukupnom iznosu od 1,3 milijuna kuna među kojima su najveće one od Ministarstva financija – porezne uprave od 799.983 kune te Ministarstva državne imovine od nešto više od 400.000 kuna.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments