Vlatka Pokos o Jugoslovenki u Areni: “Iva Todorić, pripadnica domoljubne pljačkaške obitelji, bila je jedina Zagrepčanka na koncertu Lepe Brene”

Vlatka Pokos o Jugoslovenki u Areni: “Iva Todorić, pripadnica domoljubne pljačkaške obitelji, bila je jedina Zagrepčanka na koncertu Lepe Brene”

“Kanađanka” Vlatka Pokos se u posljednje vrijeme prometnula u revnog  komentatora političkih i društvenih zbivanja u Hrvatskoj pa je tako komentirala i nastup Lepe Brene. u Areni.  Nakon što je dva dana zaredom napunila zagrebačku Arenu, Brena se našla na udaru hrvatskih generala koji su osudili njeno pjevanje u Zagrebu i mahanje jugoslavenskim zastavama u publici. Brena im je uzvratila da je  došla s  porukom mira  te da se ne želi baviti politikom.

– Prije svega, moram se ispričati hrvatskim desničarima jer nisu najgori, najprimitivniji niti najnepismeniji na internetu. To su, ‘miroljubivi’ Jugoslaveni, oni koji ‘nisu željeli rat’ u što sam se imala prilike uvjeriti prije nekoliko dana kad sam komentirala njen sramotni nastup u Zagrebu, pred publikom koja je rezultat ratnih migracija i tvrdim da osim Ive Todorić, pripadnice hrvatske domoljubne pljačkaške obitelji, tamo nije bilo Zagrepčana – napisala je Pokos, a zatim je napala Brenu.

– Čitam Brenine nemušte isprike o uniformi srpskih dobrovoljaca i spašavanju njenog oca iz Brčkog. A od koga ga je spašavala nego upravo od tih istih, koji su masovno klali njen, muslimanski narod. Groteskno! Kaze da ju je iznjedrila Hrvatska?! Što reći na to, osim da se malo zbunila u zemljopisu jer u SR Hrvatskoj nije imala previse uspjeha. Njene priče o ljubavi i miroljubivim Jugoslavenima neka ostavi za one koji joj vjeruju jer to nije slučaj s većinom Hrvata. Za Jugoslavijom plaču samo Srbi jer je ta država bila Srboslavija u kojoj su svi bili ‘jednaki’ ali oni nešto ‘jednakiji’ pa su, kad je ljubav pukla, krenuli ubijati po bivšim republikama. Platili smo previsoku cijenu da bismo slušali Jugoslavenku i njeno spominjanje najvećih hrvatskih blaga poput Jadranskog HRVATSKOG mora i Panonske nizine, kao nečeg njenog. Samo da je podsjetim, to je hrvatska zemlja i uvijek će biti. Ovakve ‘bratske’ pjesme i poruke u meni izazivaju užas i podsjećanje na krvavi rat, napisala je Vlatka Pokos.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments