Sitna prevara i na proslavi pravoslavnog Božića: Pupovac i pop pomogli Bandiću “pronaći” sreću

Sitna prevara i na proslavi pravoslavnog Božića: Pupovac i pop pomogli Bandiću “pronaći” sreću

Gradonačelnik Milan Bandić Novu je godinu započeo odlično i čini se da ga sreća pratiti cijelu 2019. Tako, naime proizlazi iz priče s domjenka povodom pravoslavnog Božića održanom u organizaciji Srpskog narodnog vijeća (SNV) kojem je nazočio i dobar dio državnog vrha predvođen premijerom Andrejom Plenkovićem, piše Jutarnji list. A kakve je “sreće” gradonačelnik Zagreba moglo se vidjeti na videu koji je, od trenutka kada je objavljen, postao viralni hit.

Naime, tijekom svečanosti izveden je i obred lomljenja kruha. U tom je posebno spravljenoj pogači sakriven novčić, tzv. ‘česnica’, koji onome tko ga nađe donosi sreću i blagostanje cijele godine. Međutim, u ovoj je prigodi obred ponešto izmijenjen.

Kako se vidi na snimci, novčić je našao pravoslavni svećenik koji ga je krišom dao predsjedniku SNV-a Miloradu Popovcu koji ga je, opet tako ‘tajno’, predao Milanu Bandiću. Bandić se nakon toga pohvalio ‘pronađenim’ novčićem uz oduševljenje i čestitke nazočnih. Kada mu je Pupovac dostavio novčić umotan u kruh viknuo je pred svima: – Evo gaaa!, dok ga je netko u blizini pitao: – Tko ga je našao? Ma daaajte!

Snimka je pobudila velik interes i izazvala brojne komentare poput onoga da video prikazuje ‘sukus hrvatske politike – pop pronalazi novčić, krišom ga daje Pupovcu, a ovaj ga daje Bandiću. Bandić slavodobitno obznanjuje kako ga je on pronašao i uz cerek prima čestitke’.

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac u akciji kontrole štete požurio je komentirati snimku na kojoj se vidi kako su on i mitropolit Porfirije dodali sretni novčić iz razlomljene česnice gradonačelniku Bandiću. “Vidite da je to usrećilo gradonačelnika, tih 10 lipa. I to bi moglo biti dovoljno.

Kad se dogodi da netko od nas dobije novčić, bilo svećenik, bilo netko od domaćina poput mene, mi ga nikad ne zadržimo. Otegnuo se proces traženja novčića, a drugi su otišli različitim poslovima, onda je gradonačelnik Bandić bio prvi pri ruci, i tu je sva priča”, rekao je Pupovac u Temi dana HRT-a.

Kada se i u ovakvoj prigodi služe sitnim prevarama, nameće se pitanje na kakve su sve mućke spremni naši dužnosnici i gradonačelnici na višim razinama.

Facebook Comments