Zagrepčani s periferije više ne vole Milana Bandića: Stanovnici Brestja dočekali su ga zvižducima i uvredama

Zagrepčani s periferije više ne vole Milana Bandića: Stanovnici Brestja dočekali su ga zvižducima i uvredama

Strpljenje stanovnika Starog Brestja na istoku Zagreba je na samom kraju. Ulicu Brestovečka koja im je glavni ulaz i izlaz iz kvarta kopaju, betoniraju, pa opet kopaju i betoniraju već šest godina. Cesta, naime, svakog ljeta prolazi kroz radove, da bi ju na jesen navrat-nanos “zakrpali” i zatim sljedeće ljeto ponovno “načeli”.

Veliki broj građana okupio se na prosvjedu na kojem žele jasno izraziti svoje negodovanje zbog kontinuiranih radova, a organizatori su pozvali na miran i dostojanstveni prosvjed. Brestje je posjetio i gradonačelnik Milana Bandić.  Građani su ga dočekali  zvižducima,a  bilo je i  uzvika  “Lopovi”  i  “Cigani”.

Podsjećamo, u samo posljednje tri godine na ulici se radila potpuna rekonstrukcija kanalizacije, plinovoda i sad vodovoda, a prije toga radilo se o manjim radovima koji su opet značili da bi cijela cesta bila potpuno zatvorena. Svo ovo vrijeme, Brestovčani su strpljivo čekali, međutim više ne žele živjeti u prašini i voziti po cestama punih rupa i šljunka, pa su se okupili u građansku inicijativu “Volim Brestje” i organizirali prosvjed. Danas u 17.30 okupljaju se kod zgrade Mjesnog odbora na Brestovačkoj 55, a očekuje se i dolazak gradonačelnika Milana Bandića, koji je obećao završetak radova do proljeća dogodine, javlja Večernji list.

Foto: Daniel Kasap/Hina

Facebook Comments