Ivica Kirin traži izvanredne ovlasti da bi “nadoknadio štetu gradu”: Hoće li ometati istragu o Siniši Palmu?

Ivica Kirin traži izvanredne ovlasti da bi “nadoknadio štetu gradu”: Hoće li ometati istragu o Siniši Palmu?

Na zahtjev gradonačelnika Ivice Kirina sazvana je sjednica gradskog vijeća Virovitice s jednom točkom dnevnog reda, prenošenje izvanrednih ovlasti gradonačelniku, navodno s ciljem “nadoknade štete gradu” nastale zbog pronevjere od strane Kirinovog bliskog suradnika Siniše Palma.

“Ivica Kirin traži ovlaštenje da poduzme sve aktivnosti, donese potrebne akte, uključi potrebne tvrtke za pružanje pravne pomoći, reviziju poslovanja kako bi se omogućilo izvršavanje radnji i postupaka kojima će se nadoknaditi šteta nanesena Gradu”, piše Virovitica.net.

“U svrhu utvrđivanja opsega i načina vršenja štetnih radnji, u pojedinim fazama postupka nužne su dodatne provjere, utvrđivanje činjenica, analize, vještačenja i zastupanja vezano za sudske i druge postupke, a time i potreba za uključivanjem vanjskih stručnih fizičkih i pravnih osoba” te angažirati tvrtke “vezane za pružanje pravne pomoći i zastupanje Grada Virovitice” piše tajnica Tajništva Grada Virovitice Mirjana Trelecky u obrazloženju prijedloga.

Koje su to radnje koje bi gradonačelnik mogao poduzeti, a USKOK i državna revizija ne mogu, nije jasno. Nije jasno što bi mogao poduzeti sa sredstvima i ovlastima grada, osim ometati istragu.

Nije jasno ni kako će gradonačelnik nadoknaditi 17.5 milijuna kuna koje je tijekom više godina iz proračuna izvukao Siniša Palm, nešto što je najavio već ranije. Po svemu sudeći, novci su završili na kocki, a Siniša Palm ih ne može vratiti nakon što si je oduzeo život.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

 

Facebook Comments