Znakovita izjava političara koji se nikada ne zalijeće: Za Reinera je Blaženka Divjak već podnijela ostavku

Znakovita izjava političara koji se nikada ne zalijeće: Za Reinera je Blaženka Divjak već podnijela ostavku

Potpredsjednik hrvatskog sabora i saborski zastupnik HDZ-a Željko Reiner u gostovanju u Newsroomu kazao je da je on iz izjave koju je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak dala u srijedu iščitao da je – dala ostavku.

“Ja osobno sam shvatio da je Divjak dala ostavku. Kad ste ministar u Vladi i kažete da ne želite sudjelovati u igrama moći između sindikata i premijera, da se ne možete svrstati ni na jednu ni na drugu stranu – ni na stranu premijera i Vlade, ni na stranu sindikata – to je zapravo davanje ostavke. Ona to nije verbalizirala, ali ja osobno sam to shvatio kao davanje ostavke”, kazao je Željko Reiner.

Ministrica Blaženka Divjak, međutim, danas je izjavila da će biti na svojoj funkciji toliko dugo dok ima šanse da stvari idu naprijed, istaknuvši da nudi rješenja Vladi za prestanak štrajka te će i dalje raditi svoj posao.

Dodala je i da dijalog treba postojati. Sindikati, pak, tvrde da dijalog ne postoji. Potpredsjednika Sabora novinarka je pitali kako tumači te oprečne stavove.

“Taj dijalog nije s premijerom. Taj dijalog je uvijek s resornim ministrom”, kaže Reiner.

“Mene je malo čudilo da u razgovorima ima ministra Josipa Aladrovića, a nema resorne ministrice. Tim više sam mislio da je ona svojom izjavom, koja je vrlo jasna i kojom se distancira od premijera, Vlade i svega ostalog – dala ostavku. Moje duboko uvjerenje je bilo da je dala ostavku”, ponovio je.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina