Brkić citirao Stepinca kako bi naglasio svoj “mučenički” status u HDZ-u?

Brkić citirao Stepinca kako bi naglasio svoj “mučenički” status u HDZ-u?

Milijan Brkić uputio je novogodišnju čestitku svojim simpatizerima, što ne bi bilo ništa čudno da zamjenik predsjednika HDZ-a u posljednje vrijeme gotovo uopće ne nastupa u javnosti. Od kada je izbila afera SMS Brkić vrlo rijetko komunicira s novinarima, a i na stranačkim sastancima se ne ističe previše. Rijetko se javlja za riječ, a nerijetko odlazi sa sastanaka i prije nego što završe.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u više je navrata izjavljivao da uopće ne komunicira sa svojim formalno prvim suradnikom. Sve su češći medijski napisi da se Brkićeva politička karijera u HDZ-u polako primiče kraju, a čak se špekulira i o tome da će uskoro u javnosti iscuriti neki novi materijali koji će dodatno kompromitirati donedavno najmoćnijeg HDZ-ova operativca.
Brkić u svojoj čestitci ne spominje probleme u koje je upao, nego pokušava poslati poruku optimizma i nade. Ističe da je Nova godina uvijek prigoda za rezimiranje o učinjenom u protekloj godini i postavljanje pitanja samome sebi, jesmo li mogli bolje i više, kao i za promišljanje o budućnosti. Naglasio je da je obveza i poslanje učiniti sve da se stvore uvjeti u kojima će se omogućiti dostojanstven život u Hrvatskoj.

-Moramo se boriti još jače za svoj narod, i u toj borbi nikada ne smijemo posustati. Nemamo pravo odustati od borbe za našu Hrvatsku i od svojih snova. Mi danas, hvala Bogu, živimo u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj nakon stoljetnih težnji naših djedova. I nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu hrvatskih branitelja u stvaranju jedine nam Hrvatske, ističe Brkić u svojoj objavi na Facebooku.

Svoj post završio je riječima Alojzija Stepinca za koje je naglasio da su i danas jako aktualne.

-Ništa me neće prisiliti da prestanem ljubiti pravdu, ništa me neće prisiliti da prestanem mrziti nepravdu, a u ljubavi prema svome narodu ne dam se ni od koga natkriliti, citirao je Brkić Stepinca.

Komentari ispod Brkićeva posta pokazuju da je njegova pozicija u HDZ-u i javnosti poprilično poljuljana. Nekoliko prijatelja je uljudno uzvratilo čestitku Brkiću, ali je znakovit broj onih koji su kritizirali zamjenika predsjednika HDZ-a. Zamjerili su mu da ih je izdao, iako su mu s povjerenjem dali glas.

Brkićeva novogodišnja čestitka ponovno je otvorila rasprave o sudbini zamjenika predsjednika HDZ-a. Izvori iz vrha HDZ-a ističu da je pitanje dana kada će i formalno abdicirati, ali ima i onih koji tvrde da sve to i neće ići baš tako glatko. Boje se Brkićevih reakcija jer je najavio da se neće predati bez borbe. Je li Brkić izabrao Stepinčeve riječi kako bi naglasio da i njega nevinog progoni vodstvo stranke kao što su komunističke vlasti progonile Stepinca?

Facebook Comments