Dosadile su vam blitva, brokula…, možda je vrijeme da probate novo povrće – nećete požaliti, ali uz njega vam obvezno treba jedan dodatak

Dosadile su vam blitva, brokula…, možda  je vrijeme da probate novo povrće – nećete požaliti, ali uz njega vam obvezno treba jedan dodatak

Ako vam se jelovnik svodi na manje-više ista jela, vrijeme je da date priliku nekim novim namirnicama. Mogli biste se ugodno iznenaditi.

Koliko ste puta prošli pored lukovice koromača, pomalo je sumnjičavo pogledali i produžili dalje? Možda ste ju čak i kupili pa vam je na kraju propala jer niste znali što biste točno trebali s njom napraviti?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: NAJZDRAVIJA VOĆA NA SVIJETU: Hrvati ga obožavaju, a tek rijetki znaju da je voće. Smanjuje rizik od raka prostate i od moždanog udara

Sad ćemo vam riješiti nedoumicu i to na najbolji mogući način – prijedlogom za jelo koje će vas sasvim sigurno oduševiti, a priprema se vrlo jednostavno, prenosi Slobodna Dalmacija.

Koromač samo trebate spojiti s odgovarajućim dodacima i zapeći ga, pri čemu jedan od tih dodataka treba – ne samo da treba, mora! – biti sir. I to parmezan, ali onaj pravi, koji se piše po talijanski. A može i pecorino. Ma znate što, najbolje je da stavite oba.

Pripremite se na vrlo ugodno iznenađenje, pun okus i hrskavu koricu…

Zapečeni koromač s parmazanom

Sastojci:

2 lukovice koromača
4 žlice sira Parmigiano Reggiano 
2 žlice sira Pecorino Romano
maslinovo ulje
muškatni oraščić
sol, papar

Priprema:

Koromač operite i prerežite na 8 dijelova, blanširajte ga 4-5 minuta u slanoj vodi, ocijedite i ostavite da se ohladi.

U lim za pečenje koji se ne lijepi ili lim za pečenje obložen papirom za pečenje izlijte ulje, pospite ga ribanim sirom, muškatnim oraščićem i paprom.

Na taj sloj posložite koromač, još ga malo premažite uljem i pospite ostatkom sira pa ga pecite 25-30 minuta na 180 Stupnjeva Celzija.

Foto: Hina