U organizaciji LAG-a Gorski kotar, a u sklopu projekta “KU-HA-ČA – KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko-goranske županije”, u Kupjaku je održana zanimljiva radionica pod vodstvom renomiranog kuhara Davida Skoke.
Mjesto održavanja bio je Gorski park Kupjak, a chef Skoko kreirao je jela u tri slijeda koristeći u restoranima ovog područja najzastupljenije namirnice, poljoprivredne proizvode, meso i ribu – pastrva, krumpir, divljač, sir te rakije i likere.
Cilj radionice bio je potaknuti lokalne ugostitelje na korištenja lokalnih namirnica i autentičnih okusa u svojim jelovnicima te međusobno povezati lokalne proizvođače i ugostitelj, piše Novi list.
Radionici je nazočilo dvadesetak zainteresiranih pojedinaca spomenutih ciljnih skupina i bila je, kao je istaknula u ime LAG-a Gorski kotar Nika Troha, vrlo uspješna.
– Cilj projekta KU-HA- ČA je poticanje razvoja ruralnog područja i povećanje konkurentnosti lokalnih proizvođača kroz podizanje svijesti o vrijednostima lokalne proizvodnje i gastronomske baštine te promocija kratkih lanaca opskrbe.
Projekt zajednički provode Lokalne akcijske grupe sa područja Primorsko-goranske županije – LAG Gorski kotar, LAG Vinodol LAG Kvarnerski otoci i LAG Terra Liburna – rekla je Troha (radi pojašnjenja, LAG je skraćenica od Lokalna akcijska grupa, op.a).
Dodajmo ovome kako je Skoko pripremao jela za Anthonyja Bourdaina kad je on 2011. u Hrvatskoj sedam dana snimao epizodu svoje popularne kulinarsko-putopisne emisije ‘No Reservations’.
“Vodio sam ga u ribolov, napili smo se kao zvijeri”, kazao je svojedobno Skoko.
Foto: Screenshot/Podcast inkubator