Psihijatar o ubojstvu Jasmine Dominić: Ovo nije rukopis ženskog ubojstva, obitelj je morala znati

Psihijatar o ubojstvu Jasmine Dominić: Ovo nije rukopis ženskog ubojstva, obitelj je morala znati

Ubojstvo Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno nakon 19 godina u škrinji u obiteljskoj kući u međimurskom selu Palovec, u N1 studiju uživo komentirao je psihijatar iz specijalne bolnice Vrapče Ante Bagarić.

Naglasio je da je ovo jedan od najstrašnijih zločina u Hrvatskoj u zadnjih 20, 30, 50 godina. Riječ je o produljenom zločinu jer osoba koja je počinila zločin ne rješava ga se, ne pokušava sakriti, zaboraviti, nego nastavlja bliski kontakt s njom i sve se to proteže gotovo 20 godina, to zastrašuje ljude.”

Na pitanje kako je osoba mogla živjeti s tim činom gotovo 20 godina, psihijatar je odgovorio da se zločin morao potisnuti jer nitko ne može živjeti s takvim teretom. Moraju se koristiti nekakvi izvanredni teški mehanizmi da se to pretvori u nešto drugo.”

Osumnjičena za zločin je sestra ubijene, imala je normalan obiteljski život, živjela u toj kući sa suprugom i djecom.

“Postojali su sigurno nekakvi važni, teški elementi u obiteljskim odnosima. Nije moguće da se ljudi posvađaju oko bilo čega pa da ispadne ovako. Postojao je tu neki ozbiljan, težak, veliki problem, rekao je Bagarić iznoseći vrlo zanimljivu tezu da ovo nije rukopis ženskog ubojstva.

“Ovo nije rukopis ženskog ubojstva, ako bismo mogli tako reći iz mog iskustva. Žene ubojice nalaze se u posebnom afektivnom stanju, obično je nož sredstvo, ovo prilično sliči na muško ubojstvo. Iako, sve će se dokazati. Koliko sad znamo, sliči na jedno brutalno muško ubojstvo teškim predmetom u glavu. I ovaj moment, da je ona bila gola u škrinji, pokazuje da ima seksualne konotacije. Sve vuče na nešto vrlo neobično, a za sada ima jednu seksualnu konotaciju s naše psihijatrijske strane, rekao je Bagarić  dodajući da je netko u obitelji morao znati za ovaj zločin.

“Morao je znati. Vučemo se na spekulacije, ali ideja da imate nešto unutra 20 godina, morao je netko znati. Mogli su postojati različiti načini prihvaćanja i razumijevanja, ali da je većina odraslih znala, na svoj način je znala”, zaključuje Bagarić.

Foto: Screenshot/N1