Zdravko Mamić našao novog idola, oduševljen Aleksandrom Vučićem

Zdravko Mamić našao novog idola, oduševljen Aleksandrom Vučićem

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić dao je veliki intervju za srpski Alo.rs u kojemu je s neskrivenim oduševljenjem govorio o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Uz sav posao i obveze koje ima, primjećujem da Aleksandar Vučić veliku pozornost poklanja i sportu. A to što predsjednik države voli sport čudesno je važno za jednu zemlju. Za sportaše je to najvažnije, ističe Mamić, dodajući da su sportaši često glupi jer dopuštaju da se stvari odvijaju mimo njih.

-U svakom narodu na svijetu najviše ima baš sportaša. Tu spadaju oni koji igraju, koji se rekreiraju, veterani, ali i navijači koji te sportaše prate i bodre. Oni bi trebali birati svoga predsjednika, lidera koji je sklon sportu, da bi i njima bilo bolje. Da dobiju dobar zakon o sportu, organiziranu pomoć da sport može opstati i funkcionirati. Vidite da se uvijek u borbi za vlast, po pravilu, pojave vojni, kulturni, financijski i trgovački lobiji, a uvijek u toj borbi posluže i sportaši, koji se ne znaju organizirati, ističe Mamić i odgovara na novinarsko pitanje otkud mu tolike simpatije za predsjednika Srbije.

Tako se pohvalio i da zna da je Vučić u nekoliko navrata pitao za njega te da je hvalio njegov rad, što je za Mamića veliki kompliment. Istaknuo je da je Vučić poznati navijač Crvene Zvezde i da je očigledno da se dobro razumije u nogomet. Usput je izrazio i žaljenje što do sada nije sreo Vučića, ali bi ga volio upoznati. Iako uvijek voli naglasiti da ga je politika došla glave, Mamić je u intervjuu za srpski Alo.rs naglasio da sportaši ne mogu bez političara.

– Klubovi bez pomoći države ne mogu napraviti infrastrukturu. Ne bi trebao biti problem ni za državu Srbiju ni za Hrvatsku da sagradi 20 terena s tribinama od po pet do deset tisuća gledatelja? Pa, to je najisplativiji posao na kugli zemaljskoj! To radi ozbiljan i normalan političar. Samo narod koji je sretan i zdrav može biti produktivan. Depresivan, pregojazan narod, koji boluje od raznih bolesti, ne može ići naprijed. A sport je za to najbolje rješenje – tvrdi Zdravko Mamić.

Facebook Comments