Jakov ponovno dobio najveći pljesak: Kolinda poslala poruku Škori. Nisam pobjegla kada me je Hrvatska najviše trebala

Jakov ponovno dobio najveći pljesak: Kolinda poslala poruku Škori. Nisam pobjegla kada me je Hrvatska najviše trebala

Tisuće HDZ-ovaca nalazi se u Ciboni na velikom skupu Grabar-Kitarović u Zagrebu, dok će se završni skup održati sutra u Vukovaru.

U 18:30 je počeo skup, predsjednica je došla u pratnji supruga. Otpjevana je himna, a završni skup aktualne predsjednice održat će se sutra u Vukovaru.

Uz taktove pjesme Đanija Maršana ‘Živjela Hrvatska’ predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u dvoranu u pratnji supruga Jakova koji je ponovno dobio najveći pljesak.  Pritom se srdačno pozdravila s članovima Vlade, uklučujući premijera Andreja Plenkovića, ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, ministra branitelja Tomu Medveda, predsjednika sabora Gordana Jandrokovića i druge.

Nakon pljeska na red je došla hrvatska himna.

Uvodna riječ pripala je saborskom zastupniku HDZ-a Andriji Mikuliću koji je poručio da bez njih ne bi sad bili za govornicom, niti na Pantovčaku, niti na Markovom trgu.

“Vi ste naša snaga koja je sve to izborila i hvala vam na tome”, kazao je dodavši da će zahvaljujući njima predsjednica osigurati još pet godina mandata.

“Dragi članovi i prijatelji, velika je bitka pred nama. Prije pet godina dobili smo prvu hrvatsku predsjednicu prvu HDZ-ovu predsjednicu nakon Franje Tuđmana, kakvog li ponosa! Danas imamo nove ljude u utrci za Pantovčak, od majstora ironije do potrošenih lica. Jedino lice koje se nije otuđilo od svoje zemlje lice je Kolinde Grabar-Kitarović”,istaknuo je dodajući kako cijeli svijet poštuje predsjednicu.

 

Videovezom se okupljenima potom obratio dubrovački gradonačelnik Mato Franković, a potom je govor održao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

“Kad bih je morao opisati jednom rječju, bez dileme rekao bih domoljub” istaknuo je Penava dodajući da je Kolinda Grabar-Kitarović “utjelovljenje svega hrvatskog, glas i produžena ruka običnog čovjeka u ovoj zemlji, koja je s hrvatskim narodom slavila kad je bilo za slaviti i plakala kad je bilo za plakati”.

Nakon Ivana Penave, govor je održao Milijan Brkić. Kazao je kako nije nestao i kako će uvijek biti uz Grabar-Kitarović.

“Evo mene moji ljudi, nisam nestao. Na početku ću kazati: Bio sam uz Kolindu i bit ću”, kazao je Milijan Brkić.

Dodao je i sljedeće: “Pozdravljam majku, ženu, pozdravljam sve vas žene. Mi ćemo u nedjelju opet odraditi posao da ne prekidamo ovu nit”, rekao je.

“Dogovorili smo se da će ona biti predsjednica deset godina. Znate koga smo maknuli s Pantovčaka i Banskih dvora. Ne želim im niti imena spominjati”, dodao je.

Draga Kolinda, dragi Jakove, HDZ-ovci, branitelji, prijatelji….sve vas pozdravljam. Uvjeren sam da će hrvatski narod pokazati zrelost i mudrost i odabrati predsjednicu koja radi za hrvatski. Nema bolje predsjednice od Kolinde Grabar-Kitarović”, kazao je Plenković. “Kolinda i ja se poznamo dugo, imam u nju povjerenje, imam sigurnost”, kazao je. “Pratim sve što radi, za decentralizaciju, za veća prava za sve one kojima je to potrebno. Imamo još puno posla. Zajedno smo učinili puno i zajedno s predsjednicom učinit ćemo još više za hrvatski narod. Drugi je cijene i kažu da bi bili sretni da imaju ovakvu predsjednicu. Zajedno radimo na pravima branitelja, zajedno smo vratili 30. svibnja, hvala ti Kolinda. Idemo do pobjede i podržimo našu predsjednicu”, kazao je Plenković.

Grabar-Kitarović započela je govor uz gromoglasni pljesak iz publike te je zahvalila svima.

“Dopustite malo i meni, ovo je bila prekrasna večer. Želim pozdraviti svako srce koje kuca za ovu našu prekrasnu Hrvatsku. I za svaku dušu koja za nju živi”, rekla je i pozdravila Hrvate iz cijele zemlje i svijeta.

“Hvala svima koji su me podržali i na prošlim izborima. Bio je to početak promjena u našoj državi i sada taj trend moramo nastaviti još krupnijim koracima. Hvala svima koji me i sada podržavaju počevši od moga HDZ-a. Pri kraju smo naporne kampanje u kojoj sam prošla cijelu Hrvatsku i zato poznam Hrvatsku i Hrvatska pozna mene. Jeste li gledali neki dan sučeljavanje. I što kažete? Trema ili neznanje ili nebriga. Neka se stavi na jednu stranu mojih pet godina i 15 godina prije mene i bit će svakome jasno što je bolje i zašto tražim do vas povjerenje za svoj drugi mandat”, kazala je Grabar-Kitarović.

“Znate da dišem za Hrvatsku bez kalkulacija”, dodala je. “Nisam pobjegla kada me je Hrvatska najviše trebala, nisam je nazivala slučajnom državom”, kazala je. “Nekadašnji premijer je rekao da je Hrvatska slučajna država, a Hrvate je nazvao nevjerojatnim paradoksom, nacijom koja se jedva drži zajedno, a mi smo bili zajedno pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana. Taj isti predsjednik Vlade govorio je o Hrvatskoj kao o zemlji u kojoj se čuju gusle i kuburu. E pa neka se čuju”, kazala je. “Povezujemo iseljiništvo i domovinu. Hrvatska vojska jača. Dignitet svakog vojnika je bolji. Uspješno čuvamo hrvatsku granicu od ilegalnih migracija i naša policija odlično radi svoj posao. Ne dam protiv njih”, kazala je Grabar-Kitarović.

Foto: Dario Grzelj/Hina
Facebook Comments