Što je sve napisao o Kolindi, Thompsonu i Andri Krstuloviću Opari

Što je sve napisao o Kolindi, Thompsonu i Andri Krstuloviću Opari

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za HRT kazala je kao bi željela otići na koncert Marka Perkovića Thompsona u Splitu. “„Mislim da bih svakako svratila na koncert, to nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima”, rekla je, dodavši da 4. kolovoza s Ministarstvom obrane organiziraju prijem u Kninu.

O svemu se oglasio i predsjednik SDP-a Split Goran Kotur. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nakon današnje emisije Hrvatskog radija “S predsjednicom izvan protokola” Andro Krstulović Opara i Marko Perković Thompson sigurno su bili iznenađeni i ushićeni kad su čuli, bar za njih, prijelomnu vijest da će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović 4. kolovoza doći na jedan koncert na splitskoj Rivi. Naime, Andro Krstulović Opara i Marko Perković Thompson su tek koji dan prije ove objave izjavili da o dolasku predsjednice na koncert Marka Perkovića Thompsona na splitskoj Rivi, kojeg financira Grad Split, ne znaju ništa. Iako su splitski povjesničar umjetnosti i umjetnik vijest da “ona dolazi” zadnji doznali “ništa im neće ovi dan pokvarit'”.

Kad je Marko Perković Thompson izjavio da ne sudjeluje u kampanji Kolinde Grabar-Kitarović te da ne zna hoće li ona doći u nedjelju na koncert, jednako se držao činjenica kao kad je predsjednici Kolindi Grabar Kitarović rekao kako nikada nije pjevao pjesmu “Jasenovac i Gradiška Stara”. Andro Krstulović Opara, gradonačelnik “Splita za sve”, bio je jednako blizu istini kad je rekao da ne zna hoće li Kolinda Grabar Kitarović doći na Thompsonov koncert na Rivi i kad je govorio o “nepotrebnom problemu nekomunikacija Hajduka i HNS-a”.

Ima i onih koji dolazak predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na Koncert Marka Perkovića Thompsona na Rivi vezuju uz početak njezine kampanje uz pomoć gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. Takvi i njegovu akciju za približavanje Hajduka i HNS-a i odigravanje nogometne utakmice Hrvatska – Mađarska 10. listopada na Poljudu tumače u kontekstu dolaska Kolinde Grabar-Kitarović na utakmicu u sklopu izborne kampanje za predsjedničke izbore. Međutim, po ovom “koncertnom poučku” gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara doznat će da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dolazi na utakmicu Hrvatska – Mađarska tek dva dana prije, 8. listopada. Ipak, nadamo se da će ga predsjednica informirati koji dan ranije, da ne ispadne kao u ovom slučaju, da Andro Krstulović Opara uvijek zadnji dozna. Andro, izdrži!”, stoji u priopćenju.

Foto: Malton Dibra/EPA

Facebook Comments