Još jedan ljevičar koji hvali Škoru: Komadina špekulira o mogućoj nagodbi na desnici

Još jedan ljevičar koji hvali Škoru: Komadina špekulira o mogućoj nagodbi na desnici

Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina za N1 je komentirao, među ostalim, stanje u 3. maju, kao i kampanju za predstojeće predsjedničke izbore. Posebno je zanimljivo to što je istaknuo da službene kandidature još nisu predane, te špekulirao o mogućnosti neke vrste dogovora između Škore i HDZ-a.

Komadina je zadovoljan razvojem situacije u 3. maju. “Ja sam veoma zadovoljan i činili smo svi zajedno sve da se spas 3. maja dogodi. Donesena je politička odluka. Ovo što se sad povlači po javnosti, zašto to isto ne i s uljanikom – nije ista situacija. Uljanik je od spasitelja postao grobar 3. maja. Da nije bilo pozajmice, danas bi 3. maj bio gigantsko društvo”, rekao je Komadina.

“Ne vidim razloga da se spašavalo jedno i drugo, da se moglo. 3. maj je puno zdravije tkivo, manji problem, manji sustav, koji je prilagođen isključivo brodogradnji, za razliku od Uljanika”, dodao je.

Istaknuo je da je posjet kineske delegacije bio više pristojan, nego poslovan. “Njih zanima tehnologija. Vidjet ćemo, mačka u vreći neće nitko kupiti, dok ste stečajna masa. Kad vam vjerovnici nisu na leđima, kad ste čisti, može vas netko kupiti”, rekao je Komadina.

Komentirao je i otkup dionica Ine od mađarskog MOL-a. “Vremena su se promijenila, ali po meni nije Inu trebalo uopće prodavati. Energetika je strateški interes, morate imati energetske resurse, ako želite biti neovisni”, rekao je Komadina.

Dotaknuo se i kampanje za predsjedničke izbore. Komentirajući kandidata SDP-a, Zorana Milanovića, Komadina je rekao da se nada da će ga podržati još neka stranka, osim SDP-a.

Da je stranku ostavio u dugovima, jest, da mu trebaju sredstva, trebaju. Valjda će mu još neka stranka dati potporu i sredstva, iako je rekao da mu ne trebaju. Stranku je dobro imati iza sebe i zbog infrastrukture, treba netko skupljati potpise, rekao je Komadina.

Upitan koliko Zoran Milanović duguje SDP-u, Komadina je rekao da nije ljubitelj priče o toj temi, ali da sigurno duguje puno. “Ja nikad ne bih rekao da sam dao stranci više nego što je stranka dala meni”, rekao je Komadina, dodavši da je Milanović više liberal, nego socijaldemokrat.

Komentirao je i ponašanje Miroslava Škore. “On dosad nije imao nekakvih loših izjava, bio je simpatičan u Kninu, kad je rekao da bi političari trebali šutjeti, ako nemaju što za reći o temi zbog koje se negdje nalaze. Škoro računa očito na podršku desnijeg tijela u HDZ-u i ostale odvojene dijelove desnice. Pitanje je što će tu još biti, možda dođe i do nekog deala, jer nisu još predane službene kandidature”, rekao je Komadina.

Istaknuo je da najviše šanse za proći u prvom krugu svakako ima aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kao i da su ona, Milanović i Škoro troje kandidata s najvećim šansama za dobiti izbore.

“Ako vas građani vole, cijene i poštuju, onda aktualni predsjednik dobiva prvi krug”, rekao je Komadina.

Foto: Marko Filipović/Hina

Facebook Comments