Karmen Brkić tvrdi da je izložena sramoćenju: Žrtva sam države, a ne svog bivšeg supruga

Karmen Brkić tvrdi da je izložena sramoćenju: Žrtva sam države, a ne svog bivšeg supruga

Karmen Brkić, bivša supruga Milijana Brkića, oglasila se putem svoje odvjetnice i tvrdi da ona nije žrtva svog bivšeg supruga već državnih tijela koja protuzakonito puštaju u medije navodne podatke iz istraživanja koje je proglašeno tajnim.

“Ovakvim protuzakonitim plasiranjem u odabrane medije navodnih podataka iz istraživanja koje je proglašeno tajnim, moja je stranka postala žrtvom državnih tijela koje provode tu protuzakonitu rabotu, a ne žrtvom svoga bivšeg supruga, na što je ovakvim protuzakonitim postupcima pokušavaju prisiliti, iako se ona ni u jednom trenutku tako nije osjećala, niti se sada osjeća”, poručila je za Dnevnik Nove TVKarmen Brkić, bivša supruga Milijana Brkića, putem svoje odvjetnice Ivke Jukić Pavelić.

Kao svjedokinja i oštećenica Karmen Brkić pozvana je na davanje iskaza u tužiteljstvu. Zbog objave transkripta iz tajnog istraživanja putem svoje odvjetnice obratila se Državnom odvjetništvu. Glavnog državnog odvjetnika i Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku Karmen Brkić moli za žuran postupak, da utvrde jesu li postupanja državnih odvjetnika bila u skladu sa zakonom.

Sumnja da je netko iz sustava počinio kazneno djelo i odao službenu tajnu. Objavljeni su kreirani podaci tvrdi odvjetnica, a Karmen Brkić izvrgnuta je javnom sramoćenju.

“Kako bi je se pokušalo prisiliti, odnosno uvjetovati joj da prihvati status žrtve koji joj je već nuđen i optuži svoga bivšeg supruga, za što ona smatra, kako se već javno i očitovala – da nema niti jednog razloga za to. Niti u jednom trenutku braka, razvoda, niti nakon njega nije osjećala bilo kakvu prijetnju od bivšeg supruga”, kaže Pavelić.

Iz Državnog odvjetništva, pak, poručuju da su odmah nakon objave teksta u tjedniku Nacional proveli preliminarne izvide, a da će nadležno državno odvjetništvo nastaviti “poduzimati radnje” da se utvrde okolnosti pod kojima je došlo do objave podataka iz tajnog istraživanja.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments