Katarina Peović u ofenzivi protiv Milanovića i Tedeschija: On nije kandidat ljevice nego kapitala

Katarina Peović u ofenzivi protiv Milanovića i Tedeschija: On nije kandidat ljevice nego kapitala

“Zorana Milanovića se često predstavlja kao kandidata ljevice. Ovdje poručujemo da je on prije svega kandidat kapitala, što je dobro ilustrirano njegovim bliskim odnosom s Emilom Tedeschijem, vlasnikom Atlantic grupe. Prisjetimo se predstečajnih nagodbi i Zakona o radu kojim je otvoren put prekarnim radnim odnosima te sve većem agencijskom zapošljavanju, kao i konzervativnih i nacionalističkih skretanja“ poručili su danas aktivisti Radničke fronte s akcije ispred sjedišta Atlantic grupe.

Milanović se sam odbija izjasniti kao kandidat ljevice, a u prošlosti se znao izjašnjavati kao liberal, libertarijanac, liberalni konzervativac pa i kalvinist, što u najboljem slučaju odražava njegovu posvemašnju pogubljenost, iznose aktivisti Radničke fronte.

Dodaju kako je izrazito štetna njegova poruka da radnici ne postoje. Za Radničku frontu su radnici svi oni koji žive od svoga rada, bio on u tvornici, na blagajni, u učionici ili sezonski rad u ugostiteljstvu. Svi oni zaslužuju dostojanstvo i našu podršku, smatraju.

Dugo vremena se glasa za SDP kao navodnu stožernu stranku ljevice, ali ono što uslijedi nakon njihove pobjede su samo iznevjerena obećanja. Sjetimo se entuzijazma koji je vladao 1999. u iščekivanju poništenja pretvorbe i privatizacije te odmaka od tuđmanizma. Umjesto zaokreta nastavljene su privatizacije, rezovi javnih usluga i socijalnih mjera te je donijeta Deklaracija o Domovinskom ratu, poručuju iz Radničke fronte.

Zabrinjavajuće je koliko se Zoran Milanović poziva na Franju Tuđmana, smatraju u Radničkoj fronti. Za njih je Tuđman glavno lice kriminalne pretvorbe i privatizacije, ratnog huškanja i nacionalističke histerije čiji povratak danas doživljavamo. RF-ovci smatraju da mu nije trebalo odavati počast imenovanjem zagrebačkog aerodroma po njemu ili zagovarati promjenu Markovog trga u Tuđmanov, nego jasno i nedvosmisleno osuditi njegovo naslijeđe.
Smatraju da je jedini put do promjene na političkoj sceni Hrvatske prestanak podrške eksponentima kapitala i radikalni zaokret koji može donijeti samo socijalizam 21. stoljeća. Upravo zato pozivaju sve da podrže Katarinu Peović kao jedinu kandidatkinju ljevice na ovim izborima.

Foto: Radnička fronta

Facebook Comments