Doktor Goluža pita ministra Beroša: Zašto niste smijenili mladu i nerizičnu Iskru Primorac koja se cijepila preko reda?

Doktor Goluža pita ministra Beroša: Zašto niste smijenili mladu i nerizičnu Iskru Primorac koja se cijepila preko reda?
“Dijana, ja s tobom ne želim razgovarati na ovakav način. A što se tiče ovog drugog, to smatram prijetnjom!” završna je rečenica ministra Beroša u razgovoru s Dijanom Zadravec, neizabranom kandidatkinjom za ravnateljicu KBC Sestre Milosrdnice.
Kad je krajem kolovoza prošle godine u javnost procurila snimka tog razgovora, u kojoj ministar stoički trpi brutalno verbalno šamaranje i salvu nezadovoljstva i frustracija svoje dojučerašnje bliske suradnice, mnogima nam je bilo žao ministra.
Dijana nam se učinila prestrogom majkom koja dijeli packe nestašnom malom sineku Viliju. Posebno je prijekorno zazvučalo “mamino” pitanje: ” I…. je li istina ono što sam čula, ovoga, da imaš problema s imovinskom karticom i onom optužbom? Jel’ ti to istina?”.
Do danas je, široj javnosti, ostalo nepoznato o kakvoj se to Vilijevoj spornoj imovini i optužbi radi. Samo na razini trača, proširile su se glasine o nekim spornim medicinskim sudskim vještačenjima i navodnim prijavama studentica Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta.
Javnosti je i danas nepoznato je li ministar shvaćenu prijetnju prijavio nadležnim institucijama. Ima li uistinu ministar “putra na glavi” koji mu onemogućuje ne samo neovisnost, pravičnost, objektivnost i samostalnost u donošenju odluka već i prijavljivanje upućenih mu prijetnji?
Danas kad ministar besramno štiti otimačinu cjepiva najranjivijim skupinama i vlastitu odgovornost i mogućnost sankcioniranja takvog ponašanja prebacuje što dalje od sebe, riječi “mame Zadravec” o sinekovoj imovini i tužbama protiv njega imaju još veću težinu.
Iskra Primorac, mlada je ekonomistica, zdravstveno nerizična osoba. HDZ-ova uzdanica koja je već u ranim tridesetim godinama života postala utjecajna državna dužnosnica. Osim što je ravnateljica REGOS-a i brine o našim mirovinama, stekla je toliko povjerenje Vlade RH da ju je ista imenovala i glavnom upraviteljicom KBC-a Zagreb, najveće državne zdravstvene ustanove. I u jednoj i u drugoj fotelji Primorčeva upravlja milijardama kuna.
U REGOS-ovoj našim privatnim, a u KBC-ovoj državnim milijardama. Kako doživljava i obnaša svoju poziciju moći, gđa. Primorac pokazala je 22.01.2021.g. kad je svjesno, protivno odlukama i preporukama Stožera, zlouporabeći svoju poziciju moći, prekoredno cijepljena protiv covida – 19 i to u ustanovi kojom upravlja. Isti dan isto je omogućila i svom suprugu. Tako su Primorčevi postali uvjerljivo najmlađi nezdravstveni bračni par u državi koji je cijepljen protiv covida -19. O svemu je detaljno informiran i ministar Beroš.
Što ministra motivira i inspirira da brani neobranjivo i štiti ogavan i sebičan postupak osobe kojoj je osobno nadređen? Zašto ne iskoristi svoju ovlast i ne pokrene Iskrin opoziv s mjesta predsjednice Upravnog vijeća KBC-a Zagreb? Zašto ministar svjesno pristaje izgubiti političku i ljudsku vjerodostojnost?
“Iskra, pogriješila si. Nanijela si nam veliku političku štetu i dovela u pitanje moju osobnu vjerodostojnost. Molim te podnesi ostavku ili ću morati pokrenuti tvoj opoziv.” najmanje je što se očekuje od čovjeka koji, u vrijeme korone i globalne nestašice cjepiva protiv covida – 19, vodi hrvatski zdravstveni sustav.
Je li ministar Beroš uistinu ucijenjen ili je samo besraman i nije mu stalo do zaštite prava najranjivijih skupina u društvu – bolesnih, starih i nemoćnih ljudi?
Neovisno o odgovoru, više je no razvidno da takav čovjek ne može građanima Hrvatske jamčiti jednakost u ostvarivanju zajamčenih socijalnih i zdravstvenih prava.
Foto: Hina
Mišljenja iznesena u komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Teleskopa