Korupcija u tajnim službama: Kolinda upire prstom u Josipovićeve i Milanovićeve ljude

Korupcija u tajnim službama: Kolinda upire prstom u Josipovićeve i Milanovićeve ljude

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović kazala je sinoć na sučeljavanju predsjedničkih kandidata kako smatra da ima korupcije u obavještajnom sustavu.

Jutro poslije sučeljavanja aktualna predsjednica poslala je očitovanje u kojemu je pojasnila svoju jučerašnju izjavu.

“Naravno da se borim s korupcijom u sigurnosno-obavještajnom sustavu. Pa taj sam sustav naslijedila od Ive Josipovića i Zorana Milanovića opterećen jednim od najvećih korupcijskih skandala od samostalnosti Hrvatske. I danas je u tijeku drugostupanjski postupak protiv Darka Grdića i Ognjena Preosta, zbog nezapamćene korupcije i pronevjere milijunskih iznosa u Vojnoj sigurnosno-obavještajnoj agenciji.

Ne očekujete valjda da je korupcijska hobotnica u kojoj je takav kriminal bio moguć istrijebljena preko noći. Do kuda je ta hobotnica dosezala pokazuje najbolje činjenica kako je Preost umirovljen samo tri dana nakon što je razriješen dužnosti zbog pokretanja istrage, a Darko Grdić je umirovljen jedan dan prije podizanja optužnice.

Time je Milanovićev ministar obrane Kotromanović zaštitio Grdića i Preosta od zasluženog nečasnog otpusta i omogućio im da uživaju visoku generalsku mirovinu. To je korupcija najvišeg reda. I protiv takvog sustava se borim i borit ću se”, poručila je Grabar-Kitarović, prenosi Jutarnji list.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments