Kovač optužio Plenkovića da je lijevi ekstremist: Kao maturant je citirao Kardelja i Marxa

Kovač optužio Plenkovića da je lijevi ekstremist: Kao maturant je citirao Kardelja i Marxa

Kovač se obratio članovima HDZ-a optužujući Andreja  Plenkovića da je lijevi ekstremist.

– Ovako govori vaš predsjednik, lijevi ekstremist, koji je 1989. kao maturant je citirao Kardelja i Marxa. A te godine se baš osnivao HDZ…

Plenković nije ni htio odgovarati na te optužbe.

– HDZ i ja kao predsjednik nismo ni sekunde oklijevali da stojimo uz Kolindu Grabar Kitarović, dok je Kovač bio jedan od onih koji su pozivali na glasanje za Škoru što je zapravo bio glas za Milanovića, javlja Jutarnji list.

Na pitanje da li bi ukinuo nacionalne manjine, Kovač je rekao:

– Ne može se to učiniti. Problem je da gospodin Plenković radi jedno, a čini drugo. Njegova politika je politika dijeljenja, a ne okupljanja. U HDZ-u ima mjesta i za Plenkovića koji je malo liberalniji.

Plenković mu je odgovorio:

– Za razliku od Kovača i Karamarka, HDZ je iz gotovo nemoguće situacije pobijedio na izborima, dok su oni morali pristati na neutralnog premijera – rekao je Plenković, dok se Kovač pobunio voditeljima “cijelo vrijeme mu dajete više vremena”. Plenković je ipak nastavio govoriti.

– Pa dajte, molim vas, nije fer… – ponavljao je Kovač cijelo vrijeme pa kad je došao do riječi rekao:

– Plenković je cijelo vrijeme prozivao Škoru, a sad kad mu treba sad i on može. Slično je bilo i s Thompsonom. Nama treba dosljedni HDZ, a ne ovakav bez okusa i mirisa. Mi nemamo dovoljno pomaka u državi, kupovna moć ista je i kao prije 12 godina. On se ne sastaje s ljudima, ne sluša, ne provodi referendum…

Plenković mu je odgovorio:

– Što se tiče referenduma u Hrvatskoj, sve inicijative na to imaju pravo, ali ako skupe dovoljan broj potpisa. Ali to da sam ja ljude iz HDZ-a nazivao marginalcem, to nije istina, to je laž. Miro Kovač ima profil člana malih ekstremno desnih stranaka – rekao je Plenković.

– Kada sam ja bio borac za slobodu 1989. vi ste pisali ovakve traktate. Vi ste jako nervozni – govorio je Kovač pozivajući se na knjižicu kojom je mahao. Plenković mu je opet rekao da – laže.

‘Koalicija sa DDP-om nije opcija’

Upitan da li je opcija sa SDP-om opcija, Kovač je rekao da to za njih nikako nije opcija.

– Takav jedan potez bi ugrozio zemlju. HDZ mora zaštiti svoj identitet, biti dobar, domoljuban, na liniji dr. Tuđmana. Da Plenković tako razmišlja ušao bi u HDZ 2011. godine.

Plenković je pak rekao da se zadnjih tri i pol godine samo on brani politiku Vlade od lijevih stranaka:

– On i cijeli njegov alternativni tim izmišljaju stvari, to je jasno.

Nakon toga su se opet poriječkala oba kandidata, pa su uslijedila posljednja pitanja, to jest rečenice. Prvo je Kovač rekao gdje vidi Plenkovića u budućnosti u HDZ-u.

– Gospodina Plenkovića ćemo zadržati u HDZ-u, mi ćemo ga integrirati, mi smo kolege, ako hoćete, braća i sestre – rekao je Kovač na što se Plenković doslovno uhvatio za glavu.

Gospodin Plenković nije precizno odgovorio na pitanje. Na kraju je premijer zaključio da je HDZ pobijedio zbog njega, a ne zbog Kovača.

 

Facebook Comments