Krešo Beljak likuje: Ovo je bunt onih koji ne glasuju za HDZ. Imali su za prosvjednike iz Savske, a nemaju za učitelje

Krešo Beljak likuje: Ovo je bunt onih koji ne glasuju za HDZ. Imali su za prosvjednike iz Savske, a nemaju za učitelje

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u Saboru je komentirao štrajk prosvjetnih radnika, kao i izjavu ministra financija Zdravka Marića koji je rekao da ostali sindikati javnih službi neće moći potpisati dodatak Temeljnom kolektivnom ugovoru ako obrazovni sindikati ne prihvate Vladinu ponudu.

To je ucjena ka sindikatima, panična ucjena. Vlada nije očekivala ovakvu rekaciju sindikata. Ovo više nije štrajk nego bunt koji je usmjeren protiv vlade i HDZ-a i svih ovih struktura i njima je to jasno.

Premijer je odabrao krivu bitku, ali on je poznat po tome da ne zna izabrati pravu bitku”, kazao je Krešo Beljak.

“Trebalo je na početku saslušati zahtjeve prosvjetara, a ne tvrdoglavo ići protiv korpusa koji nije HDZ-ovo biračko tijelo i koji se ne da samo tako prevariti floskulama”, dodao je.

Na pitanje hoće li doći do ‘pucanja balona’ koji će dovesti do toga da će svi tražiti rast plaća, Beljak kaže kako se ne radi o balonu.

“Ne mislim da se radi o balonu. Ako ima novca za njihove potrebe, potrebe biračkog tijela HDZ-a, cijelog korpusa koji prosvjedovao u Savskoj i onih koji su vezani i koje HDZ dobro, debelo i masno plaća preko državnog proračuna, onda mora biti novca i za ljude koji odgajaju našu djecu, ali isto tako i za redarstveni sustav, policiju… Ne možete očekivati da će policajac za 4.500 kuna obavljati svoj posao na zadovoljavajućoj razini, to nije realno.

Za stupove društva – policiju, nastavnike i druge koji neovisno o politici predstavljaju budućnost Hrvatske mora biti novca. Budućnost Hrvatske sigurno nisu ljudi koje Plenković i HDZ futraju iz državnog proračuna već cijeli niz godina”, kazao je Beljak.

Foto: Daniel Kasap/Hina

Facebook Comments