Krunica umjesto lopte: Izbornik Dalić zvijezda na Molitvenom tjednu

Krunica umjesto lopte: Izbornik Dalić zvijezda na Molitvenom tjednu

Kršćanske crkve u gradu Rijeci ove se godine Svjetskoj molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana pridružuju naglašavajući mlade i potrebu da među njima, na kojima crkve ostaju, živi duh i praksa ekumenizma, u ljubavi jednih prema drugima, piše Novi list.

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić poseban je gost ovogodišnje riječke Molitvene osmine, a u programima toga Tjedna sudjeluju Evangelička, zatim Baptistička, Makedonska pravoslavna crkva te Katolička crkva, kao i »Udruga mladi za Krista« te riječki skauti – poručili su predstavnici Ekumenskog odbora Grada Rijeke, s pressice u Ri info, najavljujući Ekumenski tjedan koji se kao i drugdje u svijetu održava od 18. do 25. siječnja.

– Ovogodišnja Molitvena osmina odvijat će se pod geslom »Teži za samom pravdom« (Pnz 16, 11-20) koje su odabrale kršćanske crkve iz Indonezije, rekao je mons. Matija Matičić, predsjednik riječkog Ekumenskog odbora objasnivši da to geslo uz težnju za pravdom, znači i težnju za dobrim, otvorenošću, solidarnosti, kao i borbu protiv svega negativnog, korupcije, nepravde, izostanka solidarnosti i nepoštivanja drugoga.

– Riječki Ekumenski odbor odlučio je u Molitvenom tjednu ove godine učiniti neke iskorake na način da se gotovo svaki dan održavaju ekumenska događanja, i da je naglasak na mladima, objasnio je predstavljajući program Tjedna pastor Baptističke crkve Giorgio Grlj, jedan od pokretača riječkih ekumenskih događanja prije više od dva desetljeća. U Sportsko-rekreacijskom centru 3. maja održavat će se Ekumenski malonogometni turnir, a njegovoj završnici u 16,30 sati pridružit će se izbornik Dalić koji će pobjednicima uručiti pehar te posvjedočiti o svojoj vjeri i što mu je vjera značila na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Istog dana u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci bit će predstavljena knjiga »Rusija naših snova«, a izbornik Dalić će tim povodom uputiti prigodnu riječ, rekao je Grlj.

Govoreći o sportskoj dimenziji riječke Molitvene osmine Siniša Klem iz Udruge »Mladi za Krista« poručio je da se Malonogometni ekumenski turnir održava šestu godinu za redom, u njemu sudjeluje osam ekipa te da se ekumena na sportskom terenu i uči i pokazuje, a kao posebnost ovogodišnjeg turnira izdvojio dolazak izbornika Dalića.

Facebook Comments