Ljutiti otac, Zadranin, pretukao britanskog padobranca: Upali mu u dvorište, pokušali dohvatiti dijete

Ljutiti otac, Zadranin, pretukao britanskog padobranca: Upali mu u dvorište, pokušali dohvatiti dijete

Britanski padobranci, pripadnici Kraljevskih zračnih snaga su, nakon vojnih vježbi NATO-a u Udbini sudjelovali u nizu izgreda u Zadru, gdje su smješteni na odmor.

Britanci su, između ostalog, urinirali na ulici, divljali u kafićima, nisu plaćali račune, vulgarno se ponašali prema djevojkama, bili nasilni i narušavali javni red i mir. Petorica su na Prekršajnom sudu u Zadru kažnjena novčanim kaznama, piše Večernji list.

“Britanska vojska postavlja najviše standarde ponašanja i očekuje od svojih pripadnika da se tih standarda pridržavaju u svakom trenutku. Svjesni smo medijskih izvještaja u kojima se spominju incidenti iz Zadra. U vezi s tim poduzeta je istraga” rekli su iz britanskog veleposlanstva.

Jedan takav incident prepričao je predsjednik mjesnog odbora Petrčane Velibor Čubrić.

Četiri pijana ili možda drogirana vojnika upala su u dvorište privatne kuće u Petrčanima. U tom trenutku u dvorištu se nalazio trogodišnji dječak, sin vlasnika kuće. Jedan od vojnika prišao je djetetu i pokušao ga dohvatiti. U tom trenutku na njega je nasrnuo djetetov otac i zadao vojniku nekoliko snažnih udaraca.

“Tko zna što su oni htjeli s tim djetetom. Možda su se htjeli samo igrati, možda netko od njih kod kuće ima isto dijete i nedostaje mu, a možda su im namjere bile drukčije. Uglavnom, otac djeteta ih je napao i jednoga je dobro izudarao” kazao je Čubrić.

Nakon očeva napada četvorica britanskih vojnika udaljila su se iz dvorišta u nepoznatom smjeru. U policiji nisu dobili dojavu o tom događaju.

Foto: Hina

Facebook Comments