Manolić je postao ikona ljevice kada je napao Kolindu i podržao Milanovića: Ali on uopće ne zna da je njegov kolega Perković u zatvoru

Manolić je postao ikona ljevice kada je napao Kolindu i podržao Milanovića: Ali on uopće ne zna da je njegov kolega Perković u zatvoru

Josip Manolić dao je veliki intervju Jutarnjem listu u kojemu je analizirao političku i društvenu situaciju u Hrvatskoj. Žestoko je kritizirao  aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i hvalio  Zorana Milanovića i SDP.  Nikako ne može oprostiti predsjednici što je uklonila  Titovu bistu s Pantovčaka.

“Njegovo postojanje i njegove zasluge su dovele do toga da i ona sjedi u Predsjedničkim dvorima. A ona, umjesto da se zahvali tim povijesnim ljudima naše povijesti, izbacuje  tu bistu van, iako je ta bista preživjela tri predsjednika u suverenoj državi Hrvatskoj. Tuđmana, Mesića i Josipovića”, ističe Manolić dodajući da Tuđman nije uklonio bistu jer je imao jedno povjerenje u Tita  koje je stekao kroz tih 40 godina života u Jugoslaviji.

Međutim, iako se Manolić predstavlja kao vitalni stogodišnjak koji suvereno analizira hrvatsku političku scenu  i zna tko će pobijediti na predsjedničkim izborima, pokazao je nevjerojatnu neinformiranost.  Naime, nije uopće znao da je njegov kolega  udbaš Josip Perković osuđen u Njemačkoj zbog ubojstva Stjepana Đurekovića.

Novinar ga je upitao i o  Milanovićevoj ulozi kod donošenja lex Perković.

– Nije on tvorac lex Perković. Lex Perković je pitanje pravne znanosti Hrvatske do koje je ona došla. On nije bio ishodište za obranu Perkovića. Ako se njega trebalo obraniti.

Ali lex Perković je bio kritiziran od međunarodne zajednice. Znate li da je Perković osuđen u Njemačkoj za zločine koji su tamo počinjeni pod Udbom?

– To ne znam.

On je sada u hrvatskom zatvoru, jeste li ga posjetili?

– Ne, nisam znao da je u zatvoru.

 

 

Facebook Comments