Maras optužuje Škoru i Kolakušića da izbjegavaju odgovarati na novinarska pitanja. “Škoro ne može izbjeći povezanost s HDZ-om i Ivom Sanaderom”

Maras optužuje Škoru i Kolakušića da izbjegavaju odgovarati na novinarska pitanja. “Škoro ne može izbjeći povezanost s HDZ-om i Ivom Sanaderom”

SDP-ov Gordan Maras za N1 je komentirao predsjedničke izbore. Istaknuo je da SDP iskreno podržava Milanovića, da je Kuščević teret predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović u izborima te je prozvao Mislava Kolakušića i Miroslava Škoru da se boje novinarskih pitanja.

“Očekujem da će birači poslati jasnu poruku Kolindi Grabar-Kitarović. Ako 85 posto građana misli da Kuščević treba izaći iz Vlade, meni je nevjerojatno da Grabar-Kitarović čuva leđa Kuščeviću i HDZ-u. Nisam čuo predsjednicu da je komentirala niti jednu aferu, kao da se to nje ne tiče. Kuščević je politički tajnik HDZ-a. Postoji stotine njegovih izjava da bi se Grabar-Kitarović trebala kandidirati. Pritisak Kolinde Grabar-Kitarović na ovu vladu zbog koruptivnog ponašanja trebao bi biti jači”, rekao je Maras.

“Zoran Milanović ima potpunu podršku SDP-a. Ja ne vidim nikakav problem jer osjećam da je podrška iskrena, ako ima ikakve sumnje onda se samo treba pitati hoće li glasati između Milanovića i Grabar-Kitarović. Znaju ljudi kakva je Vlada bila tada i kakva je sada. Milanović nije dopuštao sukob interesa blizu njega. Što se tiče programa, ja nisam pozvan da o tome pričam. Mislim da će on u rujnu imati prezentaciju svojeg programa”.

“Mislav Kolakušić i Miroslav Škoro nastupaju iz pozicije kakva će njihova kandidatura biti, oni izbjegavaju medije osim na svojim stranicama i YouTubeu. Kolakušić daje intervju na stranici koju on sam plaća, a Škoro daje intervjue poput ‘jutjubera’. Čudno je što već sada izbjegavaju pitanja novinara. Ta vrsta kampanje može funkcionirati do određenog trenutka. Mislim da žele kontrolirati kakva se slika stvara. Škoro ne može izbjeći povezanost s HDZ-om i Ivom Sanaderom, a Kolakušić ne može izbjeći pitanja… on je u jednom trenutku objavio ambicije da bude premijer, ministar, zastupnik”, zaključio je SDP-ov Gordan Maras.

Foto: Lana Slivar Dominić

Facebook Comments