Mato Palić je Beljaka nazvao političkim kepecom: Reiner podsjetio da je šef HSS-a osuđen zbog krađe

Mato Palić je Beljaka nazvao političkim kepecom: Reiner podsjetio da je šef HSS-a osuđen zbog krađe

Dr. Mato Palić, profesor Ustavnog prava na  Pravnom fakultetu u Osijeku,  komentirao je  izjave Kreše Beljaka koji je Franju Tuđmana nazvao ocem hrvatske korupcije.

“Franjo Tuđman je vodio Hrvatsku u njenim najtežim trenutcima i samim time njegovo ime će zauvijek ostati zlatnim slovima upisano u hrvatsku povijest. Političkim kepecima, koji ga degutantno uzimaju u usta iz kojih izlaze zvukovi ukradenih kazetofona iz automobila, bilo bi najbolje bilo da prestanu”, napisao je profesor Palić

“Svaka zemlja ima korupciju. Samo kod nas ona ima svoju državu i domovinu. Otac te korupcije zvao se Franjo Tuđman. Kum te korupcije je Vladimir Šeks. Djeca te korupcije su Ivo Sanader i Andrej Plenković, a ovo što se danas događa je kulminacija tridesetogodišnjeg upropaštavanja Hrvatske”, rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner (HDZ) žestoko je u ponedjeljak odgovorio na tvrdnju Kreše Beljaka (HSS) da se u Hrvatskoj “otac korupcije zvao Franjo Tuđman” poručivši kako bi bilo “smješno da nije tragično tko to govori” te kako Beljak “nije dostojan Tuđmanu ni obrisati cipele”.

“Da to o čovjeku koji je osnovao modrenu Hrvatsku govori čovjek koji je pravomoćno osuđen zbog teške provale u više automobila na osam mjeseci, uvjetno tri godine, i da se takav lik uopće usudi takvo nešto govoriti o dr. Franji Tuđmanu kojem nije dostojan obrisati ni cipele”, izjavio je Reiner novinarima u Hrvatskom saboru.

Zapitao se i hoće li ijedan pravi HSS-ovac, od onih koji poštuju braću Radića, Mačeka i Josipa Pankretića ikada više moći glasovati za “osobu koja je tako nešto rekla o predsjedniku Tuđmanu”.

Foto: Lana Slivar  Dominić/Hina

Facebook Comments