Miletić optužio Plenkovića da diskriminira Istru i Uljanik: Zašto nije kritizirao Jakovčića i Končara

Miletić optužio Plenkovića da diskriminira Istru i Uljanik: Zašto nije kritizirao Jakovčića i Končara

Predsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule Boris Miletić ponovio je u srijedu da je Vlada diskriminirala Istru i Uljanik i da se prema radnicima Uljanika ponijela neljudski, a reagirao je i na izjavu premijera Andreja Plenkovića da “Miletića već dulje ne sluša”.

Premijer Plenković tako je komentirao izjavu Borisa Miletića koji je podupro angažman Vlade oko “3. maja”, ali je pritom upozorio da Vlada nije imala iste kriterije za Uljanik, koji je izigrala i prema kojem je cijelo vrijeme “nastupala s figom u džepu”.

Miletić je pak ocijenio da premijer Plenković prema svima koji ga kritiziraju nastupa bahato.

“Na takvo ponašanje već smo navikli i mogu ga protumačiti samo kao znak slabosti. Nije problem što on ne sluša mene, problem je što ne sluša nikoga, a najmanje građane Hrvatske”, ocijenio je Miletić.

Istaknuo je kako “apsolutno stoji iza izjave da je Vlada diskriminirala Istru i Uljanik i da se prema radnicima Uljanika ponijela neljudski”.

“Osim što su ljude zavlačili, nisu imali hrabrosti stati pred njih i reći im kako stoje stvari, nego su ih kontinuirano ponižavali”, rekao je. Miletić je također ocijenio da je Hrvatska na putu da postane najsiromašnija država Europske unije

“Svjedočimo eskalaciji nasilja na svim razinama u državi, od obitelji do ulice, a na proslavi Oluje ori se ‘Za dom spremni’, uz sramotni blagoslov ministra pravosuđa koji kaže kako nije sve crno-bijelo. Zaista mi nije jasno gdje u takvim okolnostima premijer Plenković crpi inspiraciju za svoju aroganciju“, zaključio je Miletić.

 

Foto: Danijel Sponza/Hina

Facebook Comments