Milorad Pupovac pitanje zašto je podržao HDZ doživio kao provokaciju: Nije htio novinaru dati odgovor

Milorad Pupovac pitanje zašto je podržao HDZ doživio kao provokaciju: Nije htio novinaru dati odgovor

Novinar N1 televizije upitao je SDSS-ovog Milorada Pupovca zašto je podržao HDZ-ov prijedlog da se s dnevnog reda sjednice Odbora za Ustav ukloni točka o izuzeću Nataše Novaković o odlučivanju o sukobu interesa Andreja Plenkovića. Milorad Pupovac to je shvatio kao provokaciju i te je odbio odgovoriti na pitanje.

“Zašto ste digli ruku za ovu odluku? Zašto ste glasali za? Jasno je da se ovime na neki način pokušava opstruirati rad Povjerenstva… i da vladajući žele da ne dođe do odluke o premijeru Plenkoviću… Vi ste to podržali.”, pitao je reporter Hrvoje Krešić Milorada Pupovca.

“Znači vi već imate jasan stav u kojem vam je jasno zašto su članovi Odbora digli ruku…”

Hrvoje Krešić: Pokušavam saznati…

Milorad Pupovac: Ako je to vaš stav, onda me nemojte pitati…

Hrvoje Krešić: Zato vas pitam…

Milorad Pupovac: Ako je to vaš stav nemojte me pitati. Polazite od pretpostavke da je moj stav neispravan, a vaš stav ispravan.

Hrvoje Krešić: Možemo li razgovarati o razlozima?

Milorad Pupovac: Da ste me pitali zašto ste glasali, ja bih vam rekao. Ali me pitate tako da već unaprijed imate sud o tome da sam ja pogrešno glasao, a da vi polazite iz ispravne pozicije.

Hrvoje Krešić: Ispravite me…

Milorad Pupovac: Neću vas ispravljati. Nije moj posao da vas ispravljam, kao što nije ni vaš posao da mene ispravljate.

Postupak je pokrenut od strane povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog činjenice da je Andrej Plenković svog vjenčanog kuma Igora Pokaza predložio za veleposlanika u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Foto: Damir Senčar/Hina

Facebook Comments