Monstrum s Kajzerice nije bio evidentiran kao obiteljski nasilnik?

Monstrum s Kajzerice nije bio evidentiran kao obiteljski nasilnik?

Šesterostruki ubojica Igor Nađ, koji je oduzeo život dvojici muškaraca, trima ženama i 10-godišnjem djetetu a nakon toga se prilikom uhićenja ubio, nije evidentirao kao obiteljski nasilnik, prenosi N1.

Iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku istaknuli su u odgovoru Hini da je, s obzirom da se radi o slučaju teškog ubojstva, postupanje sustava socijalne skrbi u ovom trenutku usmjereno na sigurnost i zbrinjavanje djeteta i poduzimanje daljnjih mjera njegove zaštite.

“Sukladno svojoj nadležnosti centar za socijalnu skrb žurno je reagirao te je dijete koje je preživjelo ovu tragediju na odgovarajući način zbrinuto u najkraćem mogućem roku i na sigurnom je”, navodi Ministarstvo.

Napominje da je prema hitno prikupljenim relevantnim informacijama te izvješću nadležnog centra za socijalnu skrb, u obitelji u kojoj se dogodio taj slučaj nije bilo prijava koje bi ukazivale na nasilje u obitelji niti je počinitelj ubojstva evidentiran kao počinitelj nasilja u obitelji.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izrazila je duboko žaljenje zbog tog tragičnog događaja te snažno osudila takav “strašan čin nasilja”.

“Nažalost, ovakve tragične situacije ubojstva predstavljaju ekstremni oblik nasilja na koji treba reagirati na svim razinama društva, prije svega senzibiliziranjem javnosti i prijavama sumnje za svako ponašanje koje odstupa od uobičajenog, a osobito kad se radi o zaštiti ranjivih skupina”, poručila je ministrica.

Foto: Damir Senčar/Hina

 

Facebook Comments