Ministrica Murganić oštro o ostavci: Stanje je teško, ali ne ovisi o jednom čovjeku, i vi to jako dobro znate

Ministrica Murganić oštro o ostavci: Stanje je teško, ali ne ovisi o jednom čovjeku, i vi to jako dobro znate

“Spremna sam na sve, odluka je na premijeru. Pitali ste me toliko puta o rekonstrukciji, mojoj smjeni, odlascima. Imam uvijek imam isti odgovor – premijer sastavlja svoj tim i ne vidim nikakav problem u tome da bilo koji ministar bude zamijenjen drugim i kvalitetnijim”, rekla je Murganić novinarima uoči Vladine sjednice, prenosi N1.

Ministrica ne misli da treba dati ostavku zbog stanja u ministarstvu.

“Stanje u ministarstvu i u resoru je zaista teško, ali ne ovisi o jednom čovjeku i vi to jako dobro znate”, poručila je ministrica Murganić novinarima.

Osvrnula se i na slučaj ubojstva socijalne radnice u Centru za socijalnu skrb Đakovo.

“Sustav je organiziran i sustav funkcionira. I u ovom konkretnom događaju pogledajte je li sustav socijalne skrbi ovaj puta zakazao. Pogledajte malo.”

“Ne prebacujem loptu na nikoga, ali isto tako nije dobro niti da je lopta uvijek u našem dvorištu”, zaključila je ministrica Murganić.

Zbog teških propusta u slučaju ubojstva socijalne radnice i teškog ranjavanja pravnika u Centru za socijalnu skrb u Đakovu smijenjen je vrh Đakovačke policije.

“Nisu u dovoljnoj mjeri poduzeli radnje, propustili su provođenje mjera i radnji. Pokreće se disciplinski postupak protiv četvero policijskih službenika. Načelnika PP i policijskog službenika koji je dužio slučaj udaljio sam iz službe. Radilo se o ozbiljnim propustima”, kaže u izjavi Ladislav Bece.

“Utvrđeno je da je PP 17. svibnja redovnom poštom zaprimila od Centra pisanu obavijest o učestalim dolascima dvojice štićenika koji su se ponašali verbalno agresivno i da raspolažu anonimnom informacijom o nabavi vatrenog oružja. Zaključeno je da je prilikom postupanja rukovoditelja i službenika PP Đakovo došlo do metodoloških propusta”, kazao je Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske.

Foto: Hina/ds
Facebook Comments