Miroslav Šeparović odugovlači i ne želi ići oštro na ministra Pavića?

Miroslav Šeparović odugovlači i ne želi ići oštro na ministra Pavića?

Ustavni sud u utorak je na svojoj redovnoj sjednici raspravljao o kampanji Ministarstva rada vezanoj uz mirovinsku reformu.  Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović rekao je za N1 da je očitovanje zatražio odmah, bez odlaganja. Tada će Ustavni sud odlučili o tome kako će i hoće li poduzeti druge radnje.

“Tražimo ga da detaljno obrazloži iz kojih sredstava se financiraju spotovi, koliko je do sada potrošeno i koliko će ukupno biti potrošeno. Izvješće smo tražili odmah i bez odlaganja nakon čega ćemo odlučiti hoćemo li nešto poduzimati kao Ustavni sud”, rekao je Miroslav Šeparović.

Pojasnio je da Ustavni sud može poduzeti radnje kada se radi o grubom kršenju pravila demokratske procedure i onemogućavaju građane u njihovom prikupljanju potpisa. “Za sada te dokaze nismo dobili”, rekao je Šeparović.

Dodaje i kako je druga situacija kada se referendum raspiše. “Vlada po preporukama Venecijanske komisije ne bi trebala korisiti proračunska sredstva”

U ovoj situaciji dok se tek prikupljaju potpisi i ne zna se hoće li biti referenduma onda Ustavni sud reagira kada ga se uvjerilo da je došlo do grubog kršenja demokratske procedure i onemogućeno je prikuopljanje potpisa. Za sada, na temelju javno dostupnih izvora nismo ocijenili da trebamo reagirati”, rekao je Šeparović.

Foto: Danijel Kasap/Hina

Facebook Comments