Mlada Hrvatica iz Bosne postala bankarska zvijezda u Austriji

Mlada Hrvatica iz Bosne postala bankarska zvijezda u Austriji

Matea Tadić rođena je 1996. u Villachu. Najmlađe je dijete u obitelji (ima dvije starije sestre), njezini roditelji su bosanskohercegovački Hrvati. Školovala se u CHS-u Villach, gdje je i maturirala. S 18 godina dobila je svoj prvi posao (u uredu gradonačelnika Villacha), a 2017. se pridružila Pallas Capital Investmentbankingu u Beču. Ovu zanimljivu priču o uspjehu mlade Hrvatice iz Austrije donosi kurier.at.

Oni koji poznaju Mateu reći će da je još od malih nogu bila odlučna i samouvjerena. Dijete je bh. Hrvata koji već odavno žive u austrijskoj Koruškoj. Odrasla je u ekonomičnoj obitelji uz puno odricanja i bez ikakvog luksuza. Samo tjedan dana nakon završene mature potpisala je ugovor o radu, i to ne bilo gdje nego u uredu gradonačelnika Villacha. “Za taj posao sam se kandidirala još tijekom posljednje školske godine”, kaže Matea. Tamo je radila dvije godine prije nego joj se život “okrenuo naglavačke”. “Posao je bio zabavan, ali nije mi bio doista i izazovan. Osim toga, htjela sam otići u Beč”, otkriva.

“Razgovarali smo i na kraju je rekao da vjeruje da ću se dobro uklopiti u njegovoj tvrtki. Mjesecima kasnije iznenada me nazvao i rekao da ima posao za mene u Beču. Jednostavno nisam mogla vjerovati svojim ušima, znala sam, ovu priliku sigurno neću propustiti”, priznaje. Volja je najvažnija Već sutradan napustila je svoj uredski posao, otputovala u glavni grad Austrije, obavila službeni razgovor za posao i postala najmlađa zaposlenica tvrtke u dobi od samo 20 godina, i to bez završenog strukovnog smjera iz područja bankarstva. “Tada mi je šef jasno rekao sljedeće: ‘Obrazovanje je važno, ali to nije prepreka ako ga nemate. Tvoja volja je najvažnija'”, priznaje naša sugovornica. Matea se bacila na posao, radila je od jutra do noći, od 70 do 80 sati tjedno, a što je i uobičajeno u investicijskom bankarstvu, piše Večernji list.

Foto: Facebook

Facebook Comments
Pevex