Nadamo se da će Vatreni pobijediti Mađarsku: Hoće li Kolinda i Plenković nadglasati Orbana

Nadamo se da će Vatreni pobijediti Mađarsku: Hoće li Kolinda i Plenković nadglasati Orbana

Kompletan Hajduk prebacio se na Brač, a u Splitu se sprema velika sigurnosna akcija uoči utkamice Hrvatske i Mađarske koja se u četvrtak igra na Poljudu.

Mjesta u svečanoj loži rezervirana su za kompletan državni vrh, predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, premijera Andreja Plenkovića i sve ministre, a neslužbeno se spominje da bi na utakmicu mogao doći Viktor Orban, mađarski premijer.

HNS je u ponedjeljak preuzeo poljudski stadion, dom Bijelih do petka je isključivo u službi reprezentacije i pod posebnim je režimom i nadzorom, piše Jutarnji list.

Kompletan Hajduk iselio se s adrese Osmih mediteranskih igara 2 i prebacio na Brač. Ne samo prva momčad nego i uredi i službe, cijela radna zajednica, a mlađi uzrasti na neke druge lokacije po Dalmaciji.

Iz PU Splitsko-dalmatinske poručuju: “Ako nemate kartu na svoje ime, nemojte ni dolaziti na stadion.”

Najavljena su negdje dva, negdje tri prstena kontrole, uspoređivat će se podaci na ulaznici i osobnoj iskaznici. HNS je dopustio da se ime na karti može promijeniti do 48 sati uoči susreta, ali samo unutar obitelji.

Koga uhvate s kartom koja nije njegova bit će zaustavljen u pokušaju ulaskaa na tribinu, ali neće snositi neke druge sankcije.

Mjesta u svečanoj loži rezervirana su za kompletan državni vrh, predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, premijera Andreja Plenkovića i ministre.

MUP diže oko 500 policajaca, od srijede će u “čelični stisak” staviti i grad, u kojem će se pojaviti dvije tisuće mađarskih navijača, i sve lokacije oko stadiona. Želi se izbjeći bliski susret Hrvata i Mađara koji bi bio neprijateljskog karaktera, iako za njega nema nikakvog razloga. No, oprez je ovaj put podignut na najviši nivo.

Policija već nadzire hotel Le Meridien Lav u Podstrani gdje su Vatreni, a jednako će pratiti i goste.

Poljud će se nadzirati iz zraka, dronovima i helikopterima, s mora ratnim brodovima i iz punktova oko njega. Sa svim potrebnim sredstvima. Na tribinama i pokraj terena bit će i 500 zaštitara. Tribine i travnjak pokriveni su kamerama, jednakima kao 2015. godine kad je iscrtana svastika, to su “sleep” kamere koje se pale samo kad se nešto događa.

Iz PU Splitsko-dalmatinske kažu da sve protječe više nego dobro, a da je osiguranje kakvo mora biti s obzirom na 33 tisuće ljude, popriličan broj Mađara i okruženja u kojem se igra utakmica.

U MUP-u i Ravnateljstvu policije prevladava uvjerenje da će utakmice proći u sportskom tonu, da će se nakon nje pričati samo o nogometu, piše Jutarnji list.

Foto:Dario Grzelj/Hina

Facebook Comments